Alle herfstvakantie tips op een rij

2 oktober 2020
Bijna herfstvakantie, boek vast wat leuks! Het was even spannend, maar we mogen toch naar al deze fijne uitjes in de herfstvakantie. Check vooraf de coronaregels en reserveer een plekje. Wacht niet te lang want sommige kaartjes zijn schaars! Veel plezier.

Mediafestival Cinekid
Cinekid barst weer los! Kom de nieuwste films en tv- programma’s kijken en doe mee aan toffe workshops, games, tutorials en ontdek het MediaLab. In Het Ketelhuis, Eye, Studio/K en de Meervaart.

Gloednieuw parcours
Klik en zoef, welkom bij Fun Forest! Wat je in een gewoon bos niet mag/kan, mag je hier wel. Je gaat de bomen in, klimmen van boom tot boom. Check het nieuwe parcours en neem een beetje lef mee!

Theater voor het hele gezin
In de vakantie spelen in Theater De Krakeling voorstellingen voor de hele familie. Je kunt genieten van verhalen, dans, theater en muziek. Allemaal op de nieuwe locatie Cultuurpark Westergas.

Vliegen over Nederland!
Geniet met je gezin nu extra voordelig van een spectaculaire 5D Flight Experience over Nederland! Vlieg als een vogel over waanzinnige plekken. Voel de wind, ruik de tulpen en houd je goed vast!

Spot alle bling-bling dieren!
Ontdek jij alle dieren in de Hermitage Amsterdam? Nog t/m 16 okt. kun je hier de prachtigste juwelen bewonderen. Speur samen met je kinderen naar honden, slangen en deze zwaan!

4 Voorstellingen & Cinekid
Een lekker druk programma in de Meervaart deze herfstvakantie! Met maar liefst 4 voorstellingen én diverse films van Cinekid. Kom je ook langs? Het wordt een groot feest!

Stoer familie-uitje
Naast het Centraal Station, bij Aloha, kun je in een gezellig tropisch sfeertje bowlen, lasergamen, glow minigolf spelen én een hapje eten. Ga samen de strijd aan tijdens één of een combi van deze activiteiten.

Slechtziend of slechthorend?
Tip voor alle dove en blinde kinderen: Je kunt nu helemaal op eigen houtje het Verzetsmuseum Junior bezoeken. Ze hebben speciale gidslijnen aangelegd én een audio- en videotour ontwikkeld. Superlief toch?!

Circus Charms 7+
Met de broertjes Groothof weet je zéker dat het leuk wordt! Kom je hun muziek, theaterspel en acrobatiek bewonderen op 18 okt. in Circus Charms in het Muziekgebouw?

Knotsgekke tantes
Kom lachen en gieren in ITA tijdens deze uitbundige voorstelling vol humor en grappen: De Tantes (7+). Ga mee op de avonturen van Joris en zijn knotsgekke tantes.

Maak een nestje
Vogeltjes zitten ook graag een beetje warm. Daarom zoeken ze een beschut plekje. Kans maken dat ze zich bij jou nestelen? Koop dan een nestkastje bij de Boswinkel en zet het thuis samen in elkaar.

De Efteling Musical
Jokie en Jet uit de Efteling bouwen op 13 oktober een feestje in DeLaMar Theater. Dans, zing, klap en feest mee in deze vrolijke musical voor de allerkleinsten! 2+

Kriebel
Kriebel is een prikkelend muziektheater voor kleintjes (2+). Tijdens deze voorstelling bij De Nationale Opera wordt de kriebel gevolgd, die floept, glipt en zweeft overal!

Bijlmer Parktheater
Deze vakantie heeft het Bijlmer Parktheater drie leuke jeugdvoorstellingen! Robbie&Roef (4+), Lepeltje, Lepeltje (4+) en WIEDEEDHET (6+). Welke kies jij voor je ouders?

Lachen bij Strek 2+
4 Muzikanten lopen netjes recht in de pas, tot er een hups, zijn eigen gang gaat. Dat wordt? Vrolijke chaos! Muzikale voorstelling op 18 okt. voor kids 2-4 jaar in het Muziekgebouw.

Proefjes doen!
Magneet mysterie of mineralen mania; natuur- en scheikunde hebben iets magisch! Experimenteer je mee in het Amsterdamse Bos op 15 okt. met Mad Science?

Zwieren & zwaaien
Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum is éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Draai mee in de zweefmolen, sla op de kop van Jut en meer!

Herfstverhalen
In CC Amstel en Rialto is in de herfstvakantie het jaarlijkse jeugdfilm- en theaterfestival. Met mooie films, workshops en theater. Voor kinderen van 2 tot 12 een aanrader!

Origineel theater!
Zit je net in de zaal, pakken de acteurs hun spullen om weg te gaan? HUH? Bereid je voor op een originele voorstelling (8+) bij ITA: Het eind van het begin van het einde.

5 dagen kunst!
Kinderen tussen 5 en 12 kunnen in de vakantie 5 dagen lang kunstenaar zijn bij ARTZUID ART CAMP. Spelen en ideëen opdoen in het park, zelf knutselen én tentoonstellen!

Zondagmorgen 2+
Op zondag 18 okt. wordt ITA omgetoverd voor een theatrale ontmoeting. In STIP IT maken je peuter en jij samen met twee theater-makers een prachtig beeldend landschap.
Met dans & muziek ? ()

2 x Schaatsen
De Jaap Eden IJsbaan heeft wat nieuws: een proefcursus van 2 lessen in de vakantie. Kun je rustig even kijken of schaatsen iets voor jou is! Psst: neem lekker een vriendje mee.

Je unieke mondkapje maken
Jawel, we hebben er een nieuwe mode trend bij: het mondkapje! Maak in het Tropenmuseum met een ontwerper deze vakantie jouw unieke exemplaar! Zet de Dia de Muertos trekpop in elkaar. En vergeet Sabi Suriname niet te bezoeken!

Nieuw: De Clipper & Bark
Nieuw aan de steiger: de driemasters Clipper Stad Amsterdam en bark Europa. Plus extra vakantieactiviteiten: familiekijktocht, verhalenverteller en speciaal kleuterprogramma bij Het Scheepvaartmuseum deze herfst!

Rijksmuseum Familiemaand
Neem je hele familie in oktober mee naar het Rijksmuseum, want deze maand staan jullie centraal! Er zijn workshops, rondleidingen, je kunt komen tekenen en er is nog veel meer te doen! Kids t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Duizenden diamantjes
Dansen in de kleurrijke wereld van Studio Irma is echt zo fantastisch! Kom deze waanzinnige kunst ook ervaren bij Moco deze vakantie. Extra tof: kids t/m 17 jaar zijn gratis deze herfst! Gebruik de code kids4free als je je ticket boekt.

Chocola in Zaans Museum
Oktober is altijd zo'n lekkere maand in het Zaans Museum! Dan leer je van alles over cacao en chocolade. En de choco-experts zijn er in de herfstvakantie; kun je een speurtocht doen, je kennis testen en stempels verzamelen.

Bezoek het Koninklijk Paleis
Prins Louis neemt je deze vakantie mee op een stickerspeurtocht door het Koninklijk Paleis Amsterdam. Maar je kunt ook als kinderjurylid voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst aan de slag met een dobbelspel. Kids > 18 jaar gratis.

Té lieve speurtocht (5-10 jr)
Wij waren vorige week weer in Museum Ons' Lieve Heer op Solder. Deze keer om de Lieveheersbeestjes speurtocht te testen. Zo gaaf en zo Kidsproof! Binnenkort de vlog op de site, maar ga 'm vooral zelf doen deze herfstvakantie!

Herfst op het Muiderslot
Beleef bij Kasteel Muiderslot een dag vol avontuur. Leef je creatief uit in het atelier, doe mee met de dansworkshop, bekijk de theatervoorstelling, ervaar zelf hoe de ridders leefden en ga op tuinsafari! Alles volgens de regels en dus coronaproof.

Familiedag in Eye
Op 18 okt staan families centraal in het Eye Filmmuseum. Kom film kijken, spelen en speuren en leer de geheimen van het museum kennen. Voor kinderen t/m 12 jaar.

Oh Waterlooplein...
Zo’n beroemd plein in Amsterdam! In het Joods Historisch Museum is net de tentoonstelling geopend over de historie. Met té leuk minimarktkraam bouwpakket voor kids.

Lekker meezingen
Meneertje Peertje neemt kleuters op 18 okt mee op reis tijdens de voorstelling 'Liedjes zonder grenzen' in Het Concertgebouw. De kleintjes mogen ook heerlijk meezingen. 6+

Van Gogh Museum
In het Van Gogh Museum word je deze vakantie door heeeel excentrieke rondleiders rondgeleid. Je kunt ook lekker komen tekenen bij de tekenkar of volg 'n schilderworkshop! Kids <18 jaar gratis

Natuur avontuur!
Amsterdam heeft veel water, maar wist je dat er stiekem ook veel groen is? Urban Nature heeft er een prachtige kaart van gemaakt. Shop 'm en je zet zo een toffe wandeling uit!

Familie karten!
Ken je Raceplanet & Jimmy's speelparadijs al? Echt dé top tip voor druilerige dagen: Karten, lasergamen, bowlen, rollerskaten en lekker spelen! Alles kan!

Ontdek Amsterdam
Een echt coronaproof uitje in de vakantie? Huur een bootje bij Mokum Bootverhuur en ontdek Amsterdam vanaf het water. Er gaat echt een wereld voor je open!

Vind de Gruffalo
Hij heeft vlijmscherpe klauwen en kaken die alles kauwen. Een gifgroene wrat op z’n neus en stekels van z’n staart tot z’n kop! Help jij 'm op 18 okt zoeken bij De Natureluur!

Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum bij jou in de buurt. Ook maak je kans op mooie prijzen!

Pompoenen pret
Dit is altijd zo'n leuke herfst activiteit! Grote pompoen uithollen, gezichtje maken en versieren. In oktober kun je bij de Pluktuin Amstelveen de hele maand terecht!

10.000 jaar NIEUW
Het Allard Pierson is helemaal vernieuwd! Je ontdekt er 10.000 jaar geschiedenis, de nieuwe gipszolder, gerestaureerde mummie, Allard Pierson LIVE en veel meer!

Filmpjes maken!
Verzamel je oude kleding, dopjes, wc-rollen en doe mee aan een Warming-up-workshop van Wijsneus in de Tolhuistuin! Kids 4-9 jaar maken een animatie film, 10-12 jr de Mediamix.

Workshop bij JAN
Handen, hoofd en video. Kun jij met die drie wat maken? Videokunstenaar Thom leert het je in de Workshop 'Meest briljante app, ben je zelf'! Zondag 18 okt. in Museum JAN.

Nieuw! VR-Gamen
Onder in de A'DAM toren zit een gloednieuw mega VR-Game Park! Tè gekke 4D simulaties, zombies shooters en escape rooms! 600 m2 gamen, hoe cool is dat! Durf jij?

Herfstwandeling
De Boswinkel heeft een kersverse herfstspeurtocht voor gezinnen. Leuk voor alle leeftijden én die frisse neus. Zeker weten dat je zo vrolijke kids het Amsterdamse bos in krijgt!

Voor de complete agenda in de herfstvakantie, klik hier -->>

Veel plezier!