Schaapskooi Hoog Buurlo: Mooi, leuk én schattig wandelplekje met kinderen!

17 februari 2018
Eén van onze favoriete plekjes om met gezin even het bos in te gaan, de Schaapskooi van Hoog Buurlo. Een prachtig gebied, beetje glooiend, lanen met oude bomen, de grote vlakte voor de schaapskooi en natuurlijk de schapen én de lammetjes als je in het lammerseizoen gaat.
Wandelen met een doel, soms is dat extra fijn als je met kinderen op pad gaat! Vanaf één van de twee parkeerplaatsen aan de Hoge Buurloseweg (Ugchelen) loop je in minder dan een kilometer naar de schaapskooi. En daar aangekomen wacht een hoge dosis schattigheid op je, de Veluwse Heideschapen! In het koude seizoen lekker in de kooi, misschien wel met lammetjes, en in de warmere maanden lopen ze of in de weide rond bij de schaapskooi.



Vanaf de schaapskooi kun je leuke wandelingen maken door het mooie afwisselende gebied. Kies de Hoog Buurlo Route van 4 kilometer of de lange route, Heide route, van 12,5 kilometer. Je kunt (als je een beetje getraind en sportief bent) vanaf de schaapskudde ook naar Radio Kootwijk lopen. 



Ook fijn om te weten, de paden die van de parkeerplaatsen naar de schaapskooi lopen zijn prima te doen met een kinderwagen. Onze kinderen zijn geen wandelaars, dus wij doen alles op fietsjes, net zo fijn voor iedereen en in dit gebied dus geen enkel probleem.



Behalve de veredelde snackbar van Halte Asselt is er geen horeca aanwezig bij de schaapskooi. Heb je zin in een pannenkoekje naar een middagje buiten zijn? Dan is 't Pannekoekhuis Ugchelen een goede tip. Hebben jullie zin in koffie of een ijsje, dan is IJsKaffee De Kei in Ugchelen een leuke tip!

En natuurlijk niet te missen bij de schaapskooi, de jaarlijkse lammetjesdag! In 2018 is de lammetjesdag bij Schaapskooi Hoog Buurlo op 18 maart.