• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Kliederlampionnen makenTerug naar het overzicht

Ga lekker kliederen en maak deze mooie kliederlampionnen!
Wat heb je nodig?
Een klein stukje touw, behangerslijm, vliegerpapier, een ballon, een lampionstokje en een kwastje (of je gebruikt je handen).

Hoe maak je de lampion?
Ter voorbereiding maak je de behangerslijm klaar zoals op de verpakking staat aangegeven, scheur je lange stroken van het vliegerpapier en blaas je de ballon op. Nu kun je beginnen met plakken.

Smeer lijm op de ballon (met het kwastje of met je handen) en beplak deze met stukken vliegerpapier. Smeer daarna de stukken goed in met lijm en plak er een volgende laag stroken op. Ga door tot de hele ballon bedekt is met papier. Zorg ervoor dat je de stukken papier goed over elkaar heen plakt, dan krijg je straks het mooiste effect. Tot slot zet je een klein stukje touw met lijm en vliegerpapier vast aan de bovenkant van de ballon, bij de knoop. Nu laat je de ballon goed laten drogen.

Als de ballon droog is, prik je de ballon kapot en maak je bovenin de lampion een gaatje, zodat het lichtje erin kan. Nu hang je de ballon aan het lampionstokje en klaar is je lampion!

Extra
Je kunt de ballon ook nog oren, ogen of een mond geven. Zo ontstaat er al snel een beest, bijvoorbeeld een olifant of een muis. Of maak een Barbapapa.

Deze lampion is ingezonden door Dorien Nanlohy
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

12x zomerse tips op de Veluwe

12x zomerse tips op de Veluwe

De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen deze zomer. Geniet van de prachtige natuur, bezoek een tof museum of laat de kids lekker uitrazen bij een van de leuke speelplekken.

Ontdek alle Veluwe tips