Griepgolf in Gelderland, tips om de tijd door te komen!

1 februari 2016
Het is zó zielig, een ziek kind. Rode wangen, een snotneus en hangerig. Zonder energie liggen ze op de bank. Wat doe je dan om het toch een beetje gezellig te maken? Kidsproof heeft een paar tips..
Wat mijn kids altijd geweldig vinden als ze ziek zijn is een tijdschriftje.  Dat is ook echt traditie geworden bij ons thuis. In de supermarkt of boekenwinkels vind je tal van verschillende tijdschriften voor alle leeftijden. Vaak zit er leuke spelletjes in die heel goed te doen zijn op de bank. Zoek de 10 verschillen, vind een weg uit het doolhof, een kleurplaat en natuurlijk lekker samen lezen.
 
Heb je een blender en is je kind dol op fruit? Maak dan samen een smoothie! Eerst het fruit snijden en dan allerlei combinaties uitproberen. Leuk én gezond!
 
Lastige (zieke) eter? Maak dan een “verrassingsbordje”. Gewoon een paar verschillende soorten hapjes op een bordje. Geen bruine boterham die ze met moeite weg krijgen, maar een paar stukjes fruit, plakje worst een cracker en wat komkommer. Staat meteen hartstikke vrolijk en werkt bij ons thuis altijd heel goed om toch wat naar binnen te krijgen!
 
Ga lekker samen op de bank liggen met de laptop of fotoboek om vakantie of babyfoto’s te bekijken. Samen herinneringen ophalen is altijd leuk.
 
Niet elk spelletje is handig om op de bank te spelen. Maar dat lukt best met; ‘Boter, kaas en eieren’, ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’, een woordzoeker of een spelletje op de tablet of Ipad.
 
Zet even een filmpje op. Hopelijk vallen de oogjes dan nog even dicht en kun jij ook nog wat doen!
 
Heb jij ook nog een tip? Mail dan naar arnhem@kidsproof.nl en wij verwerken de tip in deze blog!
 
Beterschap! 
 
 
Liefs Inka