Je eigen groenten kweken moeilijk? Helemaal niet!

2 maart 2016
Een moestuin is de perfecte manier om kids van alles te leren over hun voedsel en het is ook nog eens hartstikke leuk om samen te doen! Maar hoe pak je het aan? Wij kregen dit stappenplan van Intratuin Elst!
De lente komt eraan en wat is er dan leuker om samen met de kids een moestuintje aan te leggen? Je bent niet alleen lekker samen bezig maar je houdt er ook nog eens lekkere groenten en fruit aan over! Enne ze vinden groenten en fruit uit hun eigen tuintje ook nog eens veel lekkerder natuurlijk ;) 
Geen groene vingers? Geen zorgen, met dit stappenplan, gaat het jou ook lukken!
 
Makkelijke groenten
Kies het liefst voor makkelijke groenten als je samen met de kids gaat tuinieren. Geduld is niet een van mijn sterkste kanten en we willen bij ons thuis allemaal graag snel resultaten zien.. 
 
Een aantal groenten die makkelijk te kweken zijn:
Tuinkers
Tuinbonen
Radijs
Pompoenen
Sla (bijvoorbeeld ijsbergsla, botersla, rucola)
 
Op de verpakking van alle zaden staat precies uitgelegd wanneer je ze kunt zaaien en hoe je de planten moet verzorgen. 
Naast zaadjes kun je ook wat kleine plantjes kopen (tomaten/aardbeien etc), daarmee zie je nog sneller resultaat!
 
 
Waar ga je planten?
De ideale moestuinplek heeft ongeveer de halve dag zon en ligt op een beschutte plek
Alleen maar stenen in de tuin? Geen probleem, je kunt gewoon een vierkante meter moestuin kopen. Dat is een bak met verschillende vakjes, die jezelf kunt vullen met grond. Op die manier kun je veel verschillende groenten kweken. Deze bak heeft weinig last van onkruid en ziet er ook nog eens leuk uit (en helemaal als je hem in een vrolijke kleur schildert! Een moestuintje kan ook gewoon op het balkon, dan kun je het best gebruik maken van een kweekbak op poten. 
 
1. Vul de bak met moestuingrond en bedek de bovenste laag met zaaigrond.
2. Zaai of plant in elk vakje één soort groente. Het aantal zaden per plant kun je vinden op de achterzijde van het zaadzakje.
3. Laat je kind de grond na het zaaien of planten goed vochtig houden met een gietertje!
 
Je kunt af en toe wat moestuinvoeding toevoegen om je tuintje gezond te houden en dan is het natuurlijk een kwestie van wachten op de eerste sprietjes, spannend.
 
 
We zouden het natuurlijk super leuk vinden als jullie een foto van de kids met hun oogst zouden opsturen naar arnhem@kidsproof.nl!
 
Succes!
 
Groetjes
Inka