Leuke uittips voor in de lente

2 maart 2016
’s morgens is het weer lichter, de vogeltjes zingen en steeds vaker komt het zonnetje door… de lente komt eraan! 
Een jaargetijde waar ik enorm van kan genieten, met de groene knoppen aan de bomen, de krokussen en narcissen langs de weg en een heerlijke frisse geur in de lentebries! Tijd om weer lekker naar buiten te gaan…

Opening speeltuinen 
De speeltuinen zijn deze winter weer opgeknapt (in veel gevallen dankzij de vele vrijwilligers!). Sommige speeltuinen zijn zelfs uitgebreid met extra speeltoestellen. Kijk hier voor een compleet overzicht van speeltuinen in en om Arnhem!

Speelbos
Razend populair zijn de stukken bos die speciaal voor de kinderen zijn ingericht met een waterpomp, loopbrug, boomstammenpad en boomhut! In Velp ligt de Paardenspeelwei waar je een keer geweest moet zijn met je kinderen! In ieder jaargetijde een fijne plek. Nu in het voorjaar ook heerlijk om de kinderen lekker te laten ravotten. Neem een kleed of plastic zak mee om op te zitten tijdens de picknick. Mijn kids zijn ook dol op Meinerswijk. Lekker klimmen op de bunkers en steentjes zoeken bij de Rijn! Met de loslopende paarden en runderen zijn laarzen wel een aanrader...

Lammetjes en andere jonge dieren
Het voorjaar betekent niet alleen groene knoppen aan de bomen, maar ook weer veel jonge dieren. Wie wordt daar nou niet blij van?! Bij de Schaapskooi in Loenen zijn al tientallen lammetjes geboren. Ook bij Stadsboerderij Presikhaaf en de Korenmaat zijn veel jonge dieren geboren. Deze kun je heerlijk komen bewonderen en knuffelen. Leuk voor na school of op zaterdag! Op Tweede Paasdag kun je in Rheden genieten van Lammetjesdag, echt een aanrader!

Knutselen
Wil je een middag knutselen met je kind(eren) maar weet je niet goed wat je kunt maken? Check dan onze rubiek DIY (Do It Yourself). Hierin vind je leuke voorbeelden van bloemen, schaapjes, vlinders en kuikens.  En echt niet moeilijk!



Wandelroutes voor kinderen
In het weekend gaan we graag met opa en oma een stuk wandelen. Om het leuk te houden voor de kinderen, zoeken we altijd een route die ook voor hen leuk is. Zo heb je voor de kleintjes het Kabouterpad in Renkum. Check voor wat oudere kinderen ook de wandelroutes op de Posbank. Je volgt eenvoudig de zwarte paaltjes. Daarna gezellig even wat drinken en eten bij het Posbank Paviljoen of het bezoekerscentrum (met leuke speeltuin!)....succes verzekerd!

Niet bang voor wriemelde beestjes? Ga dan een middagje naar Sonsbeek en haal een schepnet bij het bezoekerscentrum. Kunnen de kids lekker op zoek naar waterbeestjes!
De Sonsbeekmarkt is ook weer begonnen, Ideale combi met de schepnetjes zou ik zo zeggen!

Geniet van de lente!
Inka