Back to basics zomervakantie

1 januari 2014
Weet je nog die zomervakanties van vroeger? Voor mijn gevoel duurde die 6 weken altijd eeuwig! Nu heb ik een beetje de neiging om te veel te willen in de vakantie maar dit jaar ga ik het helemaal anders doen. Wij gaan deze vakantie terug naar die goeie ouwe tijd.
Hoe we dat gaan we aanpakken? Ik heb de volgende 'zomerregels' voor mijn kids opgesteld;

Telefoons/tablets/spelcomputers inleveren. We hebben het al vaker gedaan, een technologie vrij weekend, maar deze zomer gaan we het uitbreiden. Als we samen zijn worden telefoons, tablets en spelcomputers uitgezet. En ja, dat geldt ook voor papa en mama. We gaan afkicken van de Whatsapp, Facebook en spelletjes. Eén uitzondering, mama mag nog wel foto's van jullie maken met haar telefoon :)

Buitenspelen. Ik zorg dat het zwembad op staat, jullie doen de rest. Ga zwemmen, fietsen, touwtje springen, circusje spelen of organiseer een watergevecht. Het maakt niet uit wat, als je het maar buiten doet…


Mee helpen.
 Wij moesten vroeger allemaal extra klusjes doen (autowassen, onkruidwieden, muurtje verven). Dat was heel goed bedacht  van jullie opa en oma. Nou hebben jullie al wat klusjes natuurlijk maar daar gaan we wat bij op gooien. Jullie hebben nu tenslotte nog meer tijd. Enne degene die het meeste zeurt mag de wc schoonmaken.

Lekker (voor)lezen Zonder al die schermpjes hebben we heerlijk de tijd om nieuwe (en oude) boeken te (her)ontdekken. 



Klassiekers kijken. Tuurlijk de films die nu spelen zijn superleuk maar een middagje samen "oude" films kijken is dan natuurlijk een must! Bak popcorn op schoot en dan genieten van E.T, Never Ending Story, Home Alone en Mathilda.

Buiten eten. Zoveel als het weer toe laat. Natuurlijk BBQ-en, marshmallows roosteren maar ook ontbijten.



Koken of bakken.
 We gaan lekker nieuwe recepten uit proberen en ja dus ook dingen eten wat je niet kent. Daar staat tegenover dat jullie ook je gang mogen gaan, koekjes bakken, ijsjes maken? Ik vind het helemaal prima

Laat opblijven. Nou ben ik groot  voorstander van een beetje avond voor mezelf maar zolang het lekker weer is (en jullie buiten kunnen spelen) laat ik de bedtijd teugels vieren. 

Ik denk dat we zo een heerlijke lange zomer gaan krijgen! 

Psst,