Sport en beweeg mee in de Bredase Beweegweek

6 april 2016
De meeste kinderen vinden bewegen en sporten hartstikke leuk en daarnaast is het ook nog eens gezond. Hoe leuk is het dat in de week van 11 tot en met 15 april er voor het eerst de Bredase Beweegweek wordt gehouden! Lees hier wat er voor de kinderen (vanaf groep 5) speciaal te doen is. Let op voor sommige activiteiten moet je je van te voren aanmelden.
Tijdens de Bredase Beweegweek staat sport en plezier centraal. Doel is om zoveel mogelijk Bredanaars aan het bewegen en sporten te krijgen. Op een paar basisscholen wordt daarom in de week van 11 tot en met 15 april extra aandacht aan sport gegeven. Daarnaast worden er allemaal leuke en gratis spel- en sportactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Hier een overzicht wat deze week in Breda plaatsvindt!

Tijdens 'NAC in de Buurt' geven twee trainers van Teamplay @ NAC een gratis voetbaltraining aan kinderen uit groep 5 tot en met 8. Bij de training maak je bovendien kans op het winnen van kaartjes voor een van de voetbalwedstrijden van NAC Breda. De trainingen vinden plaats op 11 april van 15:30 - 17u op het Cruijf Court van Stoutenburgstraat, op 13 april van 13:30-15:30u bij de Boykes speelhoeve, Kwakkelhutstraat en op 14 april om 15:30u op het Cruijf Court Hamdijk. Aanmelden is niet nodig.

Zit jij in groep 7 of 8 ? Ben je dol op tennissen of wil je ontdekken of tennis iets voor jou is. Dan kun jij gratis meedoen met een heuse Tennistraining. Op 11 april tussen 16 en 17u ben jij welkom in het Huis van de Heuvel aan de Monseigneur Nolensplein 1. Je hoeft je niet in te schrijven om deel te nemen aan deze tennistraining.

Uitdagende spel- en sportactiviteiten voor alle meiden uit de groepen 5, 6, 7, en 8! Girls only! Op 12 april tussen 15:30 en 16:30 uur ben jij welkom in Gymzaal Archimedestraat 4. Je hoeft je niet in te schrijven om deel te nemen aan Meidensport.

Cruyff Court 6 vs 6 is een landelijke voetbal competitie die start in de regio. Alle kinderen uit groep 7 & 8 mogen meedoen. In Breda start de competitie met twee voorrondes. Uit deze voorrondes komen vier winnaars. Twee jongens- en twee meidenteams. Zij doen mee aan de regio finale in Oosterhout. De Brabantse kampioen mag vervolgens de Brabantse eer verdedigen tijdens de landelijke finale. Kom jij ook op 13 april om 13:15u naar de stadsfinale kijken aan de Hamdijk Breda.

De Bos obstakel run in Teteringen is alleen voor de echte waaghalzen! Ben je niet bang om een beetje vies te worden, om over dingen heen te klimmen en onder dingen door te kruipen? Zit je in groep 5,6,7 of 8? Dan is dit iets voor jou! Op donderdag 14 april van 15:15-17u kun je gratis meedoen met de Bos obstakel run! Aanmelden is noodzakelijk en kan via Breda Actief.

Ben jij tussen de 10 en 17 jaar? Doe dan mee met de workshop Breakdance! Heb je je moves getraind? Ga dan de uitdaging aan met anderen tijdens een keiharde Dancebattle! Op donderdag 14 april van 18:30-20u doe je gratis mee bij Gymzaal, Palmstraat 4. Aanmelden is noodzakelijk en kan via Breda Actief.

Ben je een stoere meid tussen de 10 en 16 jaar? Doe dan op 14 april van 19:00 tot 20:00 uur mee met de gratis kickbokstraining. Je hoeft je niet in te schrijven om deel te nemen aan Kickboksen. Locatie is de grote zaal in buurthuis ONS, Evert Spoorwaterstraat 41.

PS Op zoek naar een sportclub? Check dan ons overzicht van sport- en creatieve clubjes met meer dan 150 tips!