Ziek kind? Zo maak je het gezellig!

4 maart 2016
Het is zó zielig, een ziek kind. Rode wangen, een snotneus en hangerig. Zonder energie liggen ze op de bank of op een matrasje . Wat doe je dan om het toch een beetje gezellig te maken? Kidsproof heeft een paar tips...
Wij leggen altijd de matrasjes van de kids beneden in de kamer. Ze hebben dan het gevoel dat ze er gezellig bij zijn en gaan dan sneller even lekker liggen en slapen. Deze week hadden we zelfs 3 matrasjes beneden liggen. Ondanks drie zieke kindjes, was het toch een gezellige boel!

Tussen het slapen door probeer ik ze zoveel mogelijk te laten drinken. Niet altijd makkelijk! Maar een vers gemaakte smoothie of warme melk gaat er meestal nog wel goed in.

Lastige (zieke) eter? Maak dan een “verrassingsbordje”. Gewoon een paar verschillende soorten hapjes op een bordje. Geen bruine boterham die ze met moeite weg krijgen, maar een paar stukjes fruit, plakje worst, een cracker en wat komkommer. Staat meteen hartstikke vrolijk en werkt bij ons thuis altijd heel goed om toch wat naar binnen te krijgen!

Niet elk spelletje is handig om op de bank te spelen. Maar dat lukt best met; ‘Boter, kaas en eieren’, ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’, Uno, of één van de boeken van TipToi.

Ga lekker samen op de bank liggen met de laptop of fotoboek om vakantie- of babyfoto’s te bekijken. Samen herinneringen ophalen is altijd leuk.

Boekjes lezen is ook altijd gezellig om samen te doen. Ze kunnen heerlijk even tegen je aan hangen, terwijl je ze vermaakt met een grappig verhaal.

En natuurlijk knuffelen. Ook de wat grotere kids hebben als ze ziek zijn, extra behoefte om samen te knuffelen!

Heel veel beterschap gewenst! Hopelijk zijn ze snel weer beter!

Groetjes Asja