Leuke uittips voor in de lente en met Pasen

14 maart 2016
's Morgens is het weer lichter, de vogeltjes zingen weer en steeds vaker komt het zonnetje door... de lente komt eraan! 
Een jaargetijde waar ik enorm van kan genieten is de lente! De groene knoppen aan de bomen, de krokussen en narcissen langs de weg en de heerlijke frisse geur in de lentebries. Tijd om weer lekker naar buiten te gaan....

Opening speeltuinen
De speeltuinen zijn deze winter weer opgeknapt (in veel gevallen dankzij de vele vrijwilligers!). Sommige speeltuinen zijn zelfs uitgebreid met extra speeltoestellen. Wij vinden het altijd heerlijk om uit school even te stoppen bij een speeltuin. Wat drinken en iets lekkers mee en samen genieten van het mooie weer. Kijk hier voor een compleet overzicht van speeltuinen in de regio Breda.  

Speelbos
Razend populair zijn de stukken bos die speciaal voor de kinderen zijn ingericht met bijvoorbeeld een loopbrug, waterstroom en een klimtoren! In de regio Breda hebben we o.a.
speelbos De Heksenberg waar je kind(eren) naar hartenlust kunnen spelen. Neem je boterhammetjes mee en eet die in de zandvlakte bij het speelbos heerlijk op. Check ook onze Natuur-categorie voor nog meer leuke speelbossen! 

Lammetjes en andere jonge dieren   
Het voorjaar betekent naast groene knoppen aan de bomen ook heel veel jonge dieren! Wie wordt daar nou niet blij van?! Bij Boerderij Wolfslaar zijn al een aantal lammetjes geboren. Tijdens het Paasweekend heb je het hele leuke kraamfeest bij Kinderboerderij MEK in Oosterhout en ook de geboorte van de dieren op Kinderboerderij Parkhoeve Breda-Noord wordt dan gevierd. Begin april zal de schaapskudde met nu heel veel lammetjes bij voetbalvereniging JEKA weer beginnen met grazen. Leuk om even uit school naar toe te gaan of op zaterdag! 

Knutselen 
Wil je een middagje knutselen met je kind(eren) maar weet je niet goed wat je kunt maken? Check dan onze rubriek DIY (Do It Yourself). Hier vind je leuke voorbeelden van bloemen, schaapjes, vlinders en kuikens, maar ook superleuke paasknutselideeën. En echt niet moeilijk!   

Eropuit met Pasen
Met de paasdagen wordt er weer van alles georganiseerd voor de kids. Paaseieren zoeken, paasbrunches, activiteiten op kinderboerderijen, theatervoorstellingen en de AH Boeren Lentefeesten! Bekijk onze Uitagenda voor inspiratie voor een leuk uitje met het hele gezin.

Geniet van de lente en fijne Paasdagen!

Asja