De leukste meivakantie-uitjes en Koningsdag tips

23 april 2023
Wat heerlijk: twee weken meivakantie! En er is weer zóveel leuks te doen met de kinderen. Naar hèt Wetenschapsfestival in Middelburg, op avontuur in een kasteel, voorstellingen, op kamp en de beste Koningsdag-tips.

Expeditie NEXT Middelburg

Hèt GRATIS Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen is op 3 mei. Ga op avontuur langs ruim honderd wetenschaps-activiteiten verspreid door de binnenstad. Haal DNA uit een aardbei, bouw een dijk met LEGO of los een toekomst probleem op.


Ontdek de moderne havens

Zo dichtbij zag je de Rotterdamse havens nog nooit, tijdens de spectaculaire rondrit of boottocht bij FutureLand!
Doe in de vakantie ook mee aan workshops, speel de kidsquiz en ga op fossielenexpeditie.


Op avontuur bij Loevestein

Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren
en zet de vesting onder water met het waterspel.
Of luister ademloos naar de verhalen van Slot Loevestein, zoals die van Hugo de Groot zijn ontsnapping in een boekenkist.


Eropuit voor 1 dag

Het mooie weer komt eraan en wat is er dan leuker om een dagje buiten te zijn. Bij Recreatieboerderij Johan en Caroline is het fijn buiten zijn. In de grote speeltuin, op het mega springkussens en op het heerlijke terras waar je heerlijk kunt zitten. Of huur een Pod voor een dag (zonder overnachting)!


Voorstellingen meivakantie

In de meivakantie naar een mooie voorstelling?
Theater de Bussel heeft maar liefst 3 voorstellingen draaien tijdens de meivakantie! Voorstellingen waar je uit kunt kiezen zijn: 'Janus' (6+), 'De Scheepsjongens van Bontekoe' (9+) en 'Robin Hood' (8+).


Musical 4 Daagse

Het duurt nog even maar in de zomervakantie kunnen kinderen weer mee doen met de Musical 4 daagse bij Chassé Theater Breda! In 4 dagen gaan ze zingen, dansen en acteren en maken ze een musical die ze uitvoeren voor echt publiek.
Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.


👑 Koningsdag 👑

Koningsdag Breda

Rondstruinen over kleedjes markten, oud Hollandse spelletjes, helemaal in het oranje gekleed zijn, het is altijd een gezellige boel op Koningsdag.
Weet jij al wat je gaat doen?


Koningsdag voorbereiden

Gezellig samen in de keuken om Koningsdag voor te bereiden! Wij hebben 17 oranje recepten voor je verzameld. Ga samen met de kinderen aan de slag!


🌞 Vakantie 🌞

Dagje Breda

De meivakantie staat voor de deur en dat betekent dat de kinderen vrij zijn. Tijd voor leuke activiteiten dus! In dit blog deel ik graag mijn favorieten plekjes van Breda met jullie!


8x leukste vakantiekampen

Onze categorie 'op kamp' staat bomvol toffe vakantiekampen met en zonder overnachting. Dus nog op zoek naar een leuk kamp voor de kinderen bekijk dan zeker dit overzicht eens!

Naar de website