Toffe kerstvakantie uitjes 2023

24 december 2023
De schaatsbanen liggen weer klaar, de kerstlampjes branden en de chocolademelk is opgewarmd. Het is weer tijd voor feestelijke winteruitjes! En mocht je liever even willen opwarmen. Er is binnen genoeg te beleven!

Gezellig kerstuitje in Filmhuis

Droom weg in een sneeuwlandschap, zing uit volle borst mee met kerstliedjes of ga mee op avontuur met een levensechte Teddybeer! Maak dit mee bij de films die gedraaid worden in het super sfeervolle Filmhuis in Breda.



Met een zaklamp speuren

Een apenkop op z’n kop, leeuw die z’n tong uitsteekt, dodo op de grond… Dat zijn maar een paar van de dieren die zich verstoppen in de Grote Kerk Breda. Kan jij ze tijdens de kerstvakantie vinden tijdens een van de lichtjesspeurtochten?



Schaatsbanen

Haal de schaatsen maar uit het vet. Tijd voor warme chocolademelk, knisperende vuurtjes en schaatsen op de gezellige ijsbanen! In deze blog vind je de leukste schaatsbanen in de omgeving.



Wandeling met fijne boscafés

Zin in een winterse wandeling? Ontdek de mooie plekken midden in de natuur rondom Breda. Heerlijk buiten ontspannen en daarna opwarmen met een warme chocolademelk.



Tegenwind; geniet ervan!

Kom samen naar de voorstelling 'Tegenwind'. Dertien losse stukken muziek en dans komen samen in een veranderend decor van glasgordijnen en stoelen. Te zien op zaterdag 13 januari bij De Stilte. Heel bijzondere voorstelling!



Paniek in de oliebollenfabriek

Jeff & Matt, twee grappige vrienden beleven de meest bizarre avonturen. In de oliebollenfabriek waar zij werken, gaat het helemaal mis! Help ze met het repareren van de oliebollenmachine en lach mee om de hilarische situaties.



Ik heb hier geen zin in show

"De grote ik heb hier geen zin in show" (4+) van Theater Artemis is zo'n leuke voorstelling! Tijdens deze woordloze, vrolijke en absurdistische kleutervoorstelling gaat het over kijken en bekeken worden. :)



Knus kerst uitje bij Kinepolis

Tijdens de kerstvakantie draaien er bij Kinepolis onwijs veel leuke familiefilms. Ben je op zoek naar een fijn uitje met je gezin? Dan zit je bij Kinepolis letterlijk en figuurlijk GOED! Geniet o.a. van Wonka, Vogelvlucht, Wish en Teddy’s kerstfeest.



Vier kerst in het museum

Natuurlijk breng je een dag in de kerstvakantie door in Stedelijk Museum Breda! Ga op avontuur en laat je hersens kraken met het interactieve Familiespoor. Elke dag zijn er leuke familieactiviteiten in het museum.



Gratis samen schaatsen

Wil jij leren schaatsen en heb je een lichamelijke beperking? Kom dan op 27 & 28 december naar Kunstijsbaan Breda. Voor een gratis clinic Frame Schaatsen! Frame Schaatsen is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.



Pietje Bell in het theater

Zo'n fijn kerstvakantie uitje! Ga samen naar de feel-good familiemusical 'Pietje Bell' bij Chassé Theater. Een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je hart. Te zien op dinsdag 26 december.



Bakken, boekjes, grappen

Theater De Bussel heeft een super tof kerstvakantieprogramma! Het Prentenboekjes festival met Dikkie Dik en Coco, Buurman en Buurman komen langs, leer bakken met Rutger en Mark en ontdek de do's en dont's van TikTok.



Kerstvakantie in Noord-Brabant

Geniet van sfeervolle winterfeestjes, verwonder je bij lichtjestours, schaats op de gezelligste schaatsbanen, bezoek een gaaf museum en nog veel meer toffe uitjes vind je in Noord-Brabant deze kerstvakantie.