Bezoek de stad van Jheronimus Bosch!

17 juli 2016
Deze zomer naar Den Bosch? Dit is onze favoriete top 5!
Een dagje in Den Bosch tijdens de zomervakantie? Deze tips mag je dan zeker niet missen! 
JOEPIE het is zomervakantie! Een heerlijke moment om even bij te komen, op te laden, eropuit te gaan en nieuwe/andere plekken van Nederland te ontdekken. Een dagje Den Bosch is dan zeker de moeite waard en wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet. 

2016 = Jheronimus Bosch-jaar
Ook in de zomer is er van alles te ontdekken over de Bossch kunstenaar Jheronimus Bosch. Download de Bosch Experience app en volg het spoor van de schilder door zijn stad. Doe de wonderlijke klim en maak een wandeling tussen de fabelachtige dieren en potsenmaker op het dak van basilieke kathedraal St.-Jan of ontdek de stad vanaf het water en geniet van een bijzondere (en spannende) film Hemel en Hel

Houd een kunstvakantie in Den Bosch!
Bij Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum 's Hertogenbosch kun je deze hele zomervakantie jouw creativiteit de vrije loop geven. Want bij de zomertentoonstelling worden er deze zomervakantie gratis creatieve workshops gehouden. Schilder je eigen fantasielandschap, maak mozaïek, jouw eigen actieheld of wordt voor 1 dag sieraardontwerper. Geen zin in een workshop? Combineer dan een bezoekje aan de tentoonstelling met een gratis familiespeurtochten met leuke zoek-, doe- en kijkopdrachten voor kinderen én (groot)ouders.

Struin en geniet volop van theater, food, cultuur en nog veel meer 
Van 4 - 14 augustus staat Den Bosch helemaal in het teken van theater, dans, muziek, kleinkunst, straattheater en nog veel meer. 10 dagen lang worden er leuke, bijzondere, ontroerende en unieke voorstellingen gehouden op unieke plekken in en om Den Bosch. Zo gaat de voorstelling 'Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde...' van theatergezelschap Theater Artemis in premiere, kun je samen met je ouders gekke groentes proeven bij Snoepmonsters, een uniek theatermonoloog 'MONA' van theatergezelschap NTJong zien en nog veel meer. Kijk hier voor het volledige programma van Theaterfestival Boulevard en vergeet niet alvast kaarten te bestellen voor de voorstellingen die zeker wilt zien! 

Geniet van het bourgondisch leven! 
In Den Bosch kun je genieten van het leven. Er zijn tal van heerlijke eetbars en restaurants waar kinderen zeer welkom zijn. Eetbar DIT is bij ons erg favoriet, een leuke plekje midden in de stad, waar de kids ook graag vertoeven. Je kunt hier op eigentijdse manier samen ontbijten of gezellig dineren. Zoek je een plekje om een authentieke pizza te eten, dan is Pizzabar DEEG in de verwerstraat zeker een aanrader. Kinderen kunnen hier niet alleen genieten van hun favoriete gerecht, maar ze krijgen ook nog een stukje deeg waar ze zelf hun pizza van kunnen maken. Zo leuk! Onder Uit Eten vind je nog meer leuke eetplekjes, dus keuze genoeg :D 

Picknicktijd
De zomer is een ideaal moment om lekker te gaan picknicken. Een van de favoriete activiteiten van onze kids! Eerst lekker struinen door de bossen of na een stukje fietsen is e niets leuker om een leuk plekje op te zoeken en daar je picknickkleed en -mand uit te stallen. Kijk voor lekkere en makkelijke meeneem-gerechten onder DIY. Het Bleekerstraatje en Stadspark Mariënburg zijn bij onze meiden erg favoriet! 

Als laatste tip; check regelmatig onze Uitagenda voor alle zomerse activeiten op datum.

PS buiten onze regio een leuk uitje doen? Bekijk dan onze 20 favoriete zomervakantietips door heel Nederland!