Toen & HierTerug naar het overzicht

Een gave kinderboekenserie over de Geschiedenis van Eindhoven voor alle kids vanaf 8 jaar.
Een kinderboekenserie over Eindhoven! Toen & Hier brengt de geschiedenis van onze eigen omgeving tot leven. Ieder boek is gekoppeld aan een bekend gebouw in de stad. Het verhaal speelt zich daar af op een belangrijk moment in de geschiedenis.

De verhalen volgen kinderen die samen een avontuur beleven. Ieder verhaal heeft spanning en humor.

De serie is gemaakt door Eindhovense schrijvers en illustratoren voor kinderen van 8 tot en met 108 jaar. Het is een speelse kennismaking met de mooie plekken en de historie van onze stad!

Klokgebouw
Tweede Wereldoorlog Twee over half één Suzanne Wouda, met illustraties van Rik Stabel Nard wil tijdens de oorlog geld verdienen om zijn moeder te kunnen bezoeken. Hij doet zich ouder voor en gaat werken in het Klokgebouw. Ondertussen bereidt gevechtspiloot John een bombardement voor.
TU/e
Begin jaren 60 Kracht² Bianca Mastenbroek, met illustraties van Kerstin Zabransky De slimme Neeltje wil graag studeren, maar moet van haar vader naar de Huishoudschool. Ze bedenkt een plan en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek…
Parktheater
Begin jaren 70 Sabotage in de schouwburg Linda Amendt, met illustraties van Bert Bogaerts De buurtkinderen Leo, Vonne en Dirk spelen elke dag op de trappen van de schouwburg. Dan raken ze verstrikt in de mysterieuze gebeurtenissen rond de nieuwe musical.

Te koop bij: De Boekenberg, Van Piere, Parktheater, Brandstore/VVV, Bruna Kruisstraat, Bruna Leenderweg, BLZ. Korianderstraat, Bruna Aalst, Bruna Veldhoven, het Erfgoedhuis, Urban Shopper, Philips Museum en het Van Abbemuseum.

Toen & Hier


Eindhoven
Naar de website
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

ZOMERVAKANTIE!! Blijf jij deze vakantie thuis? Boffen, want er is enorm veel leuks te doen in de regio Eindhoven en Noord-Limburg.

Zomervakantie tips>>