KERSTVAKANTIE SPECIAL

19 december 2019
Heb jij al plannen voor de kerstvakantie? Wij hebben alvast weer leuke tips in en rondom 't Gooi voor je verzameld. Bekijk onze Uitagenda voor een compleet overzicht.
Fijne vakantie!

Jumpen in de kerstvakantie

Deze vakantie is pas compleet met een dagje jumpen, freerunnen en chillen bij Flight Deck 53 in de rijksmonumentale Clemenskerk in Hilversum. Het coolste trampolinepark van het Gooi! Een te gek sportief top uitje in hogere sferen.
Reserveer online

Theatervoorstelling Beer (7+)

Een beer in de stad, wat moet je daar nou mee? Iedereen denkt er anders over! Op 5 januari geniet je bij Singer Laren van deze voorstelling vol dilemma's. Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis workshop in het Singer Atelier.
Bestel je tickets online ?

Kerstmarkt in Baarn

Bezoek 22 december de biologische kerstmarkt bij Hoeve Ravenstein. Hier vind je heerlijke biologische, glutenvrije en streekproducten voor je kerstdiner, er is een levende kerststal én hang je wens in de boom en wie weet komt 'ie uit!
Ja hier wil ik heen

Ontdek het winters kasteel

De lichtjes branden, de feesttafel in de Ridderzaal is mooi gedekt, er zijn winterse voorstellingen en leuke doe-activiteiten voor de kids met sfeervolle kerstmuziek. Kom en ontdek de geschiedenis in het winterse Muiderslot.
Naar het kasteel



Frozen 2 in de bios

Hebben jullie de nieuwe film van Frozen al gezien? Een leuke tip voor in de kerstvakantie. De film zit weer fantastisch in elkaar, bekijk de vlog om te zien wat onze reporters er van vinden en kom alvast helemaal in de stemming!
Bekijk de video

Winterfestival bij Beeld en Geluid

Deze kerstvakantie wordt het weer heerlijk winters gezellig bij Beeld en Geluid. Kijk de leukste films, win een mooie bokaal met de familiepubquiz, maak je eigen gifjes en leer alles over radio maken in de KinderRadioFabriek.
Leerzaam en vooral heel leuk


Nederhorst on Ice

De hele kerstvakantie kun je weer heerlijk schaatsen bij Nederhorst on Ice! Geniet van de prachtige baan en check de verschillende activiteiten zoals disco schaatsen, de bergse spelen en je kunt er zelfs je kinderfeestje vieren.
Naar de ijsbaan

Naar het Rijksmuseum

Ben jij een échte avonturier? Bezoek dan het Rijksmuseum in Amsterdam. Ga op expeditie in de Gouden Eeuw of speel de Escape Game. Liever creatief aan de slag? Schilder of fotografeer een familieportret in de stijl van Rembrandt.
Naar alle activiteiten


Veel museumactiviteiten

Rijd mee in de Kerst Express, ontdek een winterkasteel of wandel door een donker museum. Spannend! Op museumkids.nl vind je heel veel museumactiviteiten voor in de kerstvakantie. Welk museum ga jij bezoeken?
Vind museumtips

Dagje Singer voor de hele familie

Plan in de kerstvakantie een dagje naar Singer Laren. Ga op pad met een gratis kijk- en zoekblad en ontdek alles over de tentoonstelling 'Weer en wind' en meld je aan voor de workshops die gegeven worden door een échte kunstenaar!
Meld je aan

Superkoude Expeditie

Brrr, zó cool: de kou overwinnen bij Expeditie Noordpool in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam! Luister naar 't peuter voorlees-avontuur, los samen de ijskoude puzzel op of teken het PoolPanorama mee!
Durf jij het aan?

Vijf schaatsbanen in 't Gooi

Wat is er leuker dan in de vakantie met de kinderen te gaan schaatsen op een ijsbaan in de buurt? Bekijk hier ons lijstje met vijf leuke pop-up ijsbanen in 't Gooi. Met natuurlijk een gezellige bar om na afloop aan op te warmen!
5x schaatsbaan in 't Gooi


Laatste kans: Arsham-kunst

Kunst saai? Niet bij Moco! Kom moderne, inspirerende en speciale kunst bekijken, bij het Moco Museum in Amsterdam! Ontdek hier kunst van oa Banksy die nergens anders te zien is! Of nog vlug Arsham, te zien tot 6 januari.
Voor de nieuwsgierige kids

Vier kerst in Laren

Kom 2e kerstdag lekker eten bij Elefante Bianco in Laren en ontmoet de kerstman! Geniet van de échte Italiaanse keuken. Voor alle kids heeft de kerstman een cadeautje!
Reserveren

De ruimte in  (8+)

Stap aan boord van het ruimteschip en reis mee met de giraf, het blije ei en de machtige walrus. Kom deze vakantie naar de voorstelling Ruimtevlucht van Holland Opera.
Stap aan boord

Samen genieten 

Prachtige voorstellingen voor kinderen en hun (groot)ouders in TivoliVredenburg tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Aanrader!
Reserveer nu

Wetenschap in het donker

Experimenteer deze kerstvakantie in het Universiteitsmuseum Utrecht en ontdek de wetenschap in het donker. Ga op onderzoek uit met je eigen schaduw, ontdek hoe dieren slapen en kom alles te weten over nachtdieren!
Ontdek het samen

Hotspot Baarn

We hebben een nieuwe favoriete stek gevonden: de Wintertuin Experience! Geniet in de voormalige botanische kas van een heerlijke lunch, borrel of gewoon koffie & chocomel. De kinderen kunnen er fijn spelen, bekijk hier de locatie.
Neem vast een kijkje ? 



Creatief bling-familie-uitje

Wat trek je aan tijdens een Russisch bal en welke sieraden draag je? Tijdens het familieatelier op 2,3 en 5 januari bezoek je het Russische hof in de Hermitage in Amsterdam én ontwerp je je eigen sieraad. Super leuk!
Check de workshoptijden

Gezellige god Bes

Bes was in het Oude Egypte een razend populaire beschermgod. Bij farao’s, slaven, kinderen, soldaten en feestvierders. Wil jij ook kennismaken met de grappige god Bes? Kom dan naar het Allard Pierson in Amsterdam.
Alle Bes-activiteiten

Wandelen & warme choco 

Kerst is een tijd van lekker eten en samen zijn. Maar wat is het ook fijn om buiten te zijn! Maak een winterse wandeling ,volg een speurtocht of ga ravotten in het speelbos en sluit af met een warme choco bij Café Brambergen!
Lekker naar buiten

Plan een dagje bios

Zin om de komende dagen gezellig een filmpje te pakken met je kind(eren)? Tijdens de kerstvakantie draaien er weer extra veel familiefilms in het Filmtheater in Hilversum. Kijk in onze Uitagenda voor het complete overzicht!
Kies een film


Populaire blogs


10x kerstknutsels

20x kersthapjes

10x boswandeling

Volg Kidsproof 't Gooi