Low budget kinderfeestjes in 't Gooi... ze zijn er!

17 januari 2019
Kinderfeestjes zijn te gek, of je nu houdt van echte meidenfeestjes, of stoere jongensfeestjes... alles kan tegenwoordig! Creatief aan de slag, of juist lekker actief, binnen omdat je geen risico wil lopen met het weer, of juist lekker buiten, het aanbod in 't Gooi is groot!
Wij hebben zoals jullie van ons gewend zijn een overzicht met alle kinderfeestjes in de regio op een rij gezet. Je kunt makkelijke filteren op leeftijd of thema/activiteit. Maar ben je bang dat de kosten oplopen? En wil je een feestje dat niet meteen honderden euro's kost? Want je kunt het behoorlijk uitbreiden met allerlei toeters en bellen, maar daar betaal je voor.

Hieronder hebben we een aantal low-budget ideeen voor je kinderfeestje op een rij gezet. Zo zie je dat een kinderfeestje helemaal niet duur hoeft te zijn.


Feest in het Speelbos
Vier je kinderfeestje bijvoorbeeld in speelbos 't Laer. Deze topplek is gratis toegankelijk en leent zich perfect voor kinderfeestjes. Met een groot picknickkleed strijk je hier neer met een picknickmand vol lekkere limonade en boterhammetjes, cakes of andere snoeperijen. Hang tussen twee bomen gezellig je slingers en ballonnen op zodat de kinderen ook weten dat dat jullie plekje is. Buiten dat de kinderen hier absoluut de ruimte hebben om te spelen, kun je ook denken aan leuke spelletjes zoals voor de kleintjes bijvoorbeeld zakdoekje leggen of koekhappen en voor de groter kinderen schipper mag ik overvaren of annemaria koekoek. Het speelbos is volledig omheind dus er is ook alle ruimte voor tikkertje en verstoppertje zonder dat kinderen het 'terrein' af kunnen. Let er wel op dat je al het afval goed opruimt hier en dat je niet per ongeluk iets laat hangen!
Bekijk hier meer info over Speelbos 't Laer >>>


Speelnatuur
Ook kun je voor een natuurfeestje terecht bij Speelnatuur van OERRR in 's Graveland. Kinderen die lid zijn van OERRR (Natuurmonumenten) hebben gratis toegang. Voor kindjes die niet lid zijn betaal je maximaal € 1,50. Er is een grote boomhut, verschillende waterpompen en een vijver. Genoeg te beleven en voldoende ruimte om lekker te spelen. Naast deze speelnatuur vind je restaurant Café Brambergen. Hier kun je eventueel nog gebruik maken van het terras (of restaurant) en drinken of ijsjes bestellen als je zou willen. 
Meer informatie over Speelnatuur en Brambergen >>>




Vier je feestje thuis 
Nog niet toe aan compleet georganiseerde kinderfeestjes op locatie? Je kunt natuurlijk ook heel gezellige een feestje thuis organiseren. Dit scheelt ook enorm in de kosten. Je begint vaak met gezellig zingen voor de jarige, taart en cadeautjes uitpakken. Daarna kun je allerlei leuke spelletjes bedenken, wat dacht je van een sprookjesquiz? Bekijk hier onze tips en maak een sprookjesquiz!
Een ander leuk spelletjes tijdens je kinderfeestje is 'Wie ben ik?' Eenvoudig om te spelen en gegarandeerd lachen geblazen. Hoe speel je wie ben ik? >>>
Speel het spel 'Ruiken, voelen, proeven'. Neem verschillende schaaltjes en deze met een bepaalde stof. Denk aan stroop, hagelslag, slagroom, zand, water, honing, schuimgel, noem maar op. Dek ieder bakje af met een handdoek en voelen maar! Voor het ruiken en proefen gebruik ik lepels ipv schaaltjes, laat de kinderen proeven van bijvoorbeeld, citroen, poedersuiker, pindakaas, yoghurt etc. Wie gebruikt zijn zintuigen optimaal?


Speel-o-theek 
Naast het gewone speelgoed heeft de speel-o-theek verjaardagspeelgoed te leen. Er is een verjaardagkast vol met ideeën: spelletjes, spelmateriaal voor partijtjes en (cijfer) taartbakvormen. Wat zit er o.a. in de verjaardagkast? Poppenkast met poppen, pedalo’s, sjoelbak, loopski’s, sjablonen voor maskers en mutsen, ezeltje prik, Twister, loopzakken, dartbord, glijbaan, muziekinstrumenten, parachute en er zijn 7 themakisten met verkleedkleren, spellen en een uitgebreide beschrijving met spelideeën in de thema’s Prinsessen, Ridders, Kabouters, Piraten, Heksen & Tovenaars. De kisten zijn geschikt voor feestjes met 8 kinderen en zijn te leen voor €10 voor 2 weken. 
Check hier meer info over de speel-o-theek De Steeg >>>


Erfgooiersspeeltuin
Een van onze favoriete speeltuinen n Hilversum is de Erfgooiersspeeltuin. Ook superleuk voor je kinderfeestje, want hier kun je er voor kiezen om een picknicktafel te reserveren die dan klaar staat voor jouw feestje. Hang gezellig slingers en ballonnen op en neem gerust je eigen picknickmand mee! Hier kun je heerlijk je taart eten, cadeautjes uitpakken en alle spullen neerleggen als de kinderen lekker gaan spelen! Als je lid bent betaal je maar €5 per picknicktafel en als je geen lid bent betaal je € 7,50 voor de huur. 
Meer info over de Erfgooiersspeeltuin >>>




Wandelroute GNR
Speciaal voor de kleintjes heeft het Goois Natuurreservaat een wandelroute uitgezet. De wandelpaden zijn speciaal geschikt voor kindjes van 4 - 6 jaar. Met behulp van wegwijzers loop je door de natuur en vind je onderweg leuke verhaaltjes. Met behulp van het doe-boekje beantwoorden de kinderen leuke vragen. Een doe boekje heb je al voor € 1,50.
Meer over de kleuterwandelroutes >>>


Speurtocht uitzetten
Maak eenvoudig je eigen foto-speurtocht. Leuk voor kinderen in alle leeftijden, ook voor kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen. En het kan heel eenvoudig, je hoeft niet ver van huis, maar je kunt natuurlijk elke plek kiezen om dit te doen. Lees hier onze tips!
Maak je eigen speurtocht >>>


Alle kinderfeestjes in 't Gooi
Wil je meer inspiratie voor een leuk kinderfeestje bij jou in de buurt? Bekijk dan onze categorie Kinderfeestjes. Hierin hebben wij een overzicht gemaakt van alle kinderfeestjes in 't Gooi. Verfijn je zoekopdracht met een thema; actief feestje, creatief feestje, beauty feestje etc. en vind eenvoudig jouw favoriete partijtje! 
Bekijk ze hier allemaal>>>


Zelf taarten bakken
Deze taarten zijn niet moeilijk en het scheelt je altijd een hoop geld met de prijs van de bakker! En bij ons thuis zijn ze er dol op. Wij hebben een paar lekkere en feestelijke recepten voor je:

- M & M's taart, succes gegarandeerd

- Appel crumble, geliefd door velen

- Monchou taart met kersen, onze favoriet thuis

- Soesjestoren met snoep, doet het altijd goed tijdens het kinderfeestje




10 Survival tips
Een feestje geven valt niet altijd mee, je bent als moeder druk met de voorbereidingen, maar ook op de dag zelf moet je een duizendpoot zijn. Het zijn niet alleen veel kindjes op een dag, maar ze zijn ook nog eens extra opgewonden door het feest! Wij hebben een blog met 10 leuke survival tips voor jouw volgende kinderpartijtje, lees 'm hier>>>

Wij wensen je een heel fijne verjaardag toe!
Maud


Bekijk hier onze blog met 12x leuke traktaties van eierkoeken