Uittips met kids in de meivakantie in Groningen

29 maart 2022
Meivakantie 2022 - Op zoek naar gezinsuitjes in de meivakantie in Groningen? Naar het museum, op ontdekking in de natuur, een binnenspeeltuin of naar het theater? Bekijk onderstaande tips voor een fijn dagje uit met de kids.
Meivakantietips voor ouders en kinderen

Tijdreis door het heelal

Tijden de meivakantie is er een toffe familielezing over een tijdreis door het heelal in het Universiteitsmuseum in Groningen. Het heelal van lang geleden kunnen wij namelijk zelf meemaken. En ook over de toekomst komen we steeds meer te weten. Hoe kan dat? En hoe tikt de klok daar in de verte? Wat gebeurt daar allemaal? Werkt tijd anders, ver weg in het heelal? Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? Kom dan naar deze lezing met je kind(eren). Adviesleeftijd is vanaf 10 jaar.
Meer informatie



Expeditie NEXT voor kids

Op vrijdag 6 mei 2022 komt Expeditie NEXT naar Franeker. Dit is hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen. Vanuit heel Nederland brengt het wetenschapsveld de oude Franeker universiteit weer tot leven door wetenschapsactiviteiten op verschillende plekken in de stad te organiseren.
Meer informatie

My First Festival Groningen (2+)

My First Festival is een geweldige ervaring voor alle kinderen die van muziek houden. Dinsdag 3 mei wordt de Oosterpoort volledig omgetoverd tot een super tof festivalterrein voor kids. Vanuit elke hoek van de zaal zal er wel muziek te horen zijn. Het wordt één groot feest! Naast muziek luisteren zijn er ook nog een aantal leuke activiteiten om te doen.
Komen jullie ook?
Bestel hier je tickets




Naar de speeltuin in de meivakantie

Plan ook een dagje naar een speeltuin met de kids. Wij hebben een overzicht met leuke speeltuinen in Groningen voor je op een rij gezet. Je moet alleen zelf nog eentje kiezen.
Naar het overzicht



Martinitoren beklimmen met kinderen 

Zoek het deze vakantie eens hogerop en bekijk de stad van bovenaf. Wat valt je op? Wat kun je niet alleen zien, maar wat kun je ook horen als je boven op de Martinitoren bent?
Lees onze blog

Alice in Wonderland de Musical

Wie kent het prachtige verhaal van Alice in Wonderland niet?! Een magische maffe wereld vol levenslessen. Beleef het fantastische avontuur van Alice als familiemusical in Theater Geert Teis op vrijdag 6 mei! 
Reserveer je tickets 



Lunch hotspots in Groningen

Zin om samen uitgebreid te lunchen? Genieten van een mooie salade, verse pannenkoeken en dan het liefst samen op een gezellig terrasje waar de kinderen ook nog lekker kunnen spelen? Bekijk onze hotspots in Groningen



Naar de website