VOORJAARSVAKANTIE uitjes in Nijmegen en regio

9 februari 2024
Ook al ziet het er buiten nog niet uit als voorjaar, toch is het al bijna voorjaarsvakantie! Carnaval, activiteiten in musea, kastelen en forten, actieve uitjes, theatervoorstellingen, een spannende film en gave festivals. Bekijk samen al deze mooie tips! Fijne vakantie!
Voorjaarsvakantie uitjes regio Nijmegen

China Lights Festival

Lichtgevende dieren, mystieke wezens, Chinese draken en een magische sfeer. Van 10 februari t/m 30 maart te zien in Dierentuin Kleve. Met de verlichte Playmore Fantasy-avonturenspeeltuin en talrijke interactieve elementen.
Koop nu je ticketsIndoor actief uitje

Voor een stoer en actief uitje met je kind moet je bij Planet Awesome zijn! Hier kun je o.a. kiezen uit lasergamen, Glow in the Dark golf, bowlen, karaoke en karten. Op het ruime horecaplein kun je chillen met een hapje en drankje. 
Boek je activiteitenPrinsen en prinsessen

Op kasteel Hernen kunnen kinderen deelnemen aan een leuke cursus om een echte prins of prinses te worden. Deftig buigen, keurig praten, koninklijk zwaaien en meer. Alle opdrachten goed volbracht? Dan ligt er een diploma klaar! Reserveer je kaartjesCarnavalsoptochten

Van 10 februari t/m 13 februari is het carnaval! Ook in en om Nijmegen wordt het volop gevierd. Natuurlijk zijn er weer zoveel leuke carnavalsoptochten. Wij hebben er alvast een aantal voor je op een rijtje gezet. Dat wordt een feestje!
Vier je het feestje mee?Schaatspret in de vakantie

Op zoek naar een leuk actief uitje met kinderen? Wat dacht je van schaatsen bij Triavium ijsbaan? Speciale familie-uren in de vakantie, een schaatscursus voor gezinnen, peuter- en kleuterschaatsen en kinderdisco op de schaats. Hoe leuk!
Cool uitjeOntdek een fort

Vierden de soldaten op Fort Pannerden ook carnaval? Of hadden ze andere feestjes? Kom er alles over te weten tijdens de bijzondere speurtocht deze voorjaarsvakantie. Ook zijn er volop soldatenspelletjes en nog veel meer.
Check hier alle infoVier je vakantie in De Bastei!

Ontdek de oversteekgeschiedenis van Nijmegen in de tentoonstelling 'De Waal Over' in De Bastei: zelf een bootje vouwen en bouwen van een stevige brug. Leuke extra activiteiten: tekenworkshop en boeiende dierenverhalen.
Bekijk alle infoGAME ON - spannende film!

Wat als kwaadaardige AI de gamewereld de échte wereld inbrengt? Zal het Issam met de beste gamers ter wereld lukken om door 4 reallife games heen te battlen? GAME ON is echt te gek! Spannendste film deze voorjaarsvakantie.
Bekijk hier de trailerLeuk en leerzaam uitje

Tijdens de 'Kijk je ogen uit!-familiedagen' maak je met de Kijkwijzer een tocht door het Vrijheidsmuseum. Andere vakantie-activiteiten: grootouders vertellen, Anne Frank middag én de spannende expositie Dubbelspion. Ga op ontdekking! 
Bekijk het programmaKletskoppenfestival

Sluit de voorjaarsvakantie af met dit supertoffe Kindertaalfestival op 18 februari in Bibliotheek Mariënburg. Interactieve taalspelletjes, voorstellingen, optredens, workshops en ruimte voor ouders om vragen te stellen.
Wetenschapsdag over taalExpeditie in het donker

Stel je voor: je ziet helemaal niets. Hoe vind je dan je favoriete kleding in de kast? Of hoe zorg je dat je in de juiste trein stapt? Ontdek het zelf in een van de gave expedities in het donker bij muZIEum. Voor kinderen vanaf 8 jaar. 
Boek deze unieke ervaringDe Efteling Musical | 4+

Vanuit het Sprookjesbos in de Efteling komen Klein Duimpje, Heks, Wolf, Roodkapje, Assepoester, Draak en vele anderen naar Stadsschouwburg Nijmegen. Zing en dans mee tijdens deze vrolijke, interactieve familie-musical! 
14 feb - reserveer ticketsVakantie bij GeoFort

Bezoek GeoFort en ontdek van alles over de toekomst van planeet aarde. De GeoExperience zit vol met spellen, doolhoven, speurtochten en quizzen. Ook zijn er veel extra activiteiten zoals het GeoLab en Minecraft workshops!
Bekijk wat er te doen isValentijnsdag met kinderen

Hartjesspeurtocht, flessenpost, hartjessnack en een boeketje bloemen van papier. We hebben supertoffe ideetjes verzameld om Valentijnsdag te vieren met kinderen. Lees gauw de blog en ontdek jullie favorieten! 
30 Kidsproof tipsNoteer deze tips vast in je agenda

Mees Kees op kamp | 8+

Naast de bekroonde boekenreeks en de filmhits is de leukste meester van Nederland nu eindelijk live in Schouwburg Cuijk te bewonderen op zondag 24 februari. Ontdek wat hij allemaal beleeft met zijn klas!
Reserveer je kaartjesFilm voor de kleinsten

Gedimde lichten in de zaal, zachter geluid en een korte film, dat is LUX Mini. Een fijne bioscoopervaring voor kinderen van 2 tot 6 jaar, hun ouders en opa’s en oma’s. De volgende editie is op zondag 25 februari.
Laatste zondag vd maandFijne voorjaarsvakantie!
Liefs, Esther