Natuurhistorisch MuseumTerug naar het overzicht

Ben jij helemaal weg van dieren, planten en fossielen? Kom dan naar het Natuurhistorisch Museum!

Bij het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam is voor alle kinderen iets leuks te doen! Voor jonge bezoekers zijn er twee speurtochten: één voor kinderen t/m 6 jaar (die nog niet kunnen lezen), en één voor alle kids vanaf 7 jaar. Ook is er elke week op zaterdag om 13:30 uur een inlooprondleiding voor jong en oud door het museum. Brandende vragen zoals: 'Waarom stinkt dat olifantenskelet?', ' Heeft de stadsvos echt shoarma gegeten?' en 'Waarom is de neushoornhoorn groen?' worden beantwoord. 

Doe ook eens de audiotour voor kinderen vanaf 7 jaar! Je krijgt antwoord op veelgestelde vragen én kunt meedoen aan een leuke quiz met vragen als: heeft een worm ook hersenen? Win jij de prijs van de maand?    

Daarnaast is er voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar de MuseumJeugdUniversiteit. Hier vertellen wetenschappers en experts tijdens vier colleges wat je altijd al had willen weten. Bijvoorbeeld of een vogel een kompas in z'n hoofd heeft. En hoe een vleesetende plant aan vlees komt.

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand van 14:30 uur tot 15:30 uur houdt het Natuurhistorisch Museum Rotterdam ook nog een spreekuur voor museumbezoekers. Dus neem je gevonden botten, veren, fossielen, schelpen en andere natuurvondsten meer en laat een expert beoordelen wat het is! 

Iets voor jou? Klik op de roze button om meer te weten te komen over dit fantastische museum!  

Na het museumbezoek trek gekregen? Kijk op Kidsproof.nl voor een overzicht van kindvriendelijke restaurants!

Natuurhistorisch Museum

Westzeedijk 345
3015 AA Rotterdam
Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur.

Gesloten op maandagen, 25 december, 1 januari en Koningsdag.

Prijs T/m 4 jaar gratis. 5 t/m 15 jaar € 3,50. 16 jaar en ouder: € 7,-. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste kinderfeestjes op een rij!

De leukste kinderfeestjes op een rij!

Is je kind binnenkort jarig? Of heb je in de zomervakantie een jarig en vier je het kinderpartijtje nu alvast? Hier vind je heel veel superleuke kinderfeestjes, van actief tot creatief, van stoer tot beauty en alles ertussenin!

Naar alle feestjes