Dagje Tilburg met Klazien: het nieuwe gezicht achter Kidsproof Tilburg

6 september 2019

Dat ene leuke plekje dat niemand kent, die heerlijk groene speeltuin, dat festival dat je niet mag missen… Op Kidsproof Tilburg & Midden-Brabant voorzien we ouders van de leukste eropuit-inspiratie voor het hele gezin. Waar vinden we al die hotspots? Achter elke Kidsproof-regio zit een lokale ondernemer én moeder, die met passie voor de stad en regio de site vult met tips. Benieuwd wie er achter Kidsproof Tilburg zit...?

Sinds september 2019 is de enthousiaste Klazien aan de slag als sitemanager van Kidsproof Tilburg & Midden-Brabant. Klazien Stolper-Beute is getrouwd met Karel en heeft drie kinderen: Tobias van bijna 11, Floortje van 8 en Pim van bijna 4. Klazien is zelf 36 jaar en komt oorspronkelijk uit Zwijndrecht, waarna ze door het hele land heeft gezworven: Zwolle, Amsterdam, Utrecht en nu in een dorp in Brabant: Berkel-Enschot. Waarom? "Het is hier mooi groen en ruim én de mensen zijn zo open en hartelijk" vertelt Klazien blij.

We vroegen Klazien naar haar keuze om voor Kidsproof.nl aan de slag te gaan én natuurlijk naar haar favoriete tips in Tilburg en omgeving. Want als Midden-Brabant-inwoner weet zij die ondertussen als de beste te vinden.

Hoe je ben bij Kidsproof.nl terecht gekomen?
"Kidsproof.nl kende ik al van mijn tijd in Utrecht. Daar bezocht ik de site van Kidsproof Utrecht regelmatig om leuke plekjes en uitjes te vinden. Via mijn webwinkel ben ik op een gegeven moment in aanraking gekomen met de sitemanager van Kidsproof 't Gooi. Zij vertelde mij enthousiast over het sitemanagerschap én over de mogelijkheid om met Kidsproof Tilburg aan de slag te gaan. Dat leek mij een super kans!

Toen ik in Berkel-Enschot kwam wonen, kende ik de omgeving natuurlijk nog niet. In het begin heb ik dus een heleboel rondgevraagd; waar moet je zijn voor leuke uitstapjes met de kinderen? Zo leerde ik langzamerhand de leukste plekjes van Tilburg en omgeving kennen. Want wat zijn er toch geweldige uitjes te doen bij ons in de buurt! Toen ik de kans kreeg om al die leuke tips te delen via het platform van Kidsproof Tilburg kon ik dat niet laten schieten.

Nu mag ik mezelf de trotse sitemanager van Kidsproof Tilburg & Midden-Brabant noemen! Ik was altijd op zoek naar de leukste plekjes en nu mag ik dat voor mijn werk doen,
hoe leuk is dat!"Waarom is juist de regio Tilburg & Midden-Brabant zo kidsproof?
"Midden Brabant is zo kidsproof omdat er ontzettend veel leuke restaurantjes te vinden zijn waar je goed met kinderen naartoe kan. Er is eindeloos keuze in leuke feestjes voor kinderen, te gekke theatervoorstellingen, festivalletjes, speciale kinderactiviteiten bij musea... Die wil ik allemaal met jullie delen!"

Wat is jouw ideale dagje uit met het gezin?
"Ik ga het liefst op pad met het hele gezin. Ik werk aan huis, dus in de weekenden ga ik er juist graag op uit. Mijn ideale Kidsproofdag ziet er zo uit:

We beginnen met een heerlijk ontbijtje bij het gezellige Ovide in Tilburg, waarna we met volle buikjes héél even dwalen in het dwaalgebied (want dat vinden de mannen niet zo leuk) en snel binnenlopen bij het leuke winkeltje Velerlei. Daarna wandelen we door naar de boekenwinkel Gianotten. Het snuffelen tussen de boeken vindt iedereen bij ons leuk én je kunt hier heerlijk even koffie drinken!"En voor de lunch?
"Vanuit Tilburg is het maar een klein stukje naar Oisterwijk om te wandelen bij de Vennen en Bossen. En na die frisse neus zeggen we geen "nee" tegen een lekkere lunch bij het Boscafé. Hier kunnen we eindeloos blijven zitten als we niet oppassen. Voor de kinderen is hier namelijk een heerlijke speeltuin om in te spelen én natuurlijk het bos eromheen. Zo’n gezellig Brabants gezelligheidsplekje!

’s Middags rijden we graag naar Waalwijk, waar je JumpXL vindt. Even alle energie eruit springen, want daar hebben onze kinderen genoeg van! Ondertussen kunnen mijn man en ik lekker een boekje lezen met een kopje koffie erbij en bijkletsen."En wat is jouw favoriete eetplekje voor 's avonds?
"Een perfecte afsluiter voor de dag is voor ons een bezoekje aan ‘t Spoor. In dit fijne restaurant kunnen de kinderen, terwijl we wachten op het eten, spelen in de speelkamer waar een professionele begeleidster altijd aanwezig is. En wat helemaal makkelijk is: je kunt de kids via een videoscherm in de gaten houden. Wij kunnen dus heerlijk ontspannen aan tafel met een wijntje en daarna met z'n allen gezellig eten."

Hoe ziet jouw topdag in Tilburg & Midden-Brabant eruit? Deel je tip met Klazien, via tilburg@kidsproof.nl, zodat zij deze op de site kan plaatsen!