Corona - 30x tips kinderverjaardag vieren

20 december 2020
Jarig in deze corona-tijd? Hoe vier je dan een kinderverjaardag? Check onze 30 tips waarmee je het extra feestelijk maakt thuis zodat jouw kind zich tóch jarig voelt in deze gekke tijd! Veel plezier met jullie feestje!
Corona: Tips voor vieren kinderverjaardag

Corona: 30 Tips verjaardag kind vieren


Met deze superhandige tips krijgt je kind een hele leuke verjaardag thuis. Het vieren van een verjaardag is voor veel kinderen namelijk een van de hoogtepunten van het jaar. Natuurlijk kun je later alsnog een feestje geven met vriendjes en vriendinnetjes erbij!

Iets verder naar onderen vind je ook originele kinderfeestjes om thuis te geven, ook coronaproof.

Scroll door naar onderen voor meer info over: kinderfeestjes die je nu, na versoepeling van de coronamaatregelen, weer kunt en mag geven.

1.
Verras de jarige met een verjaardagsboodschap op de spiegel in de badkamer.

2. Vraag of alle kinderen uit de buurt één voor één verjaardagswensen komen stoepkrijten voor de deur.

3. Laat de jarige een speciale feestoutfit kiezen voor alle gezinsleden!

4. Vraag de school om de adresgegevens van de jarigen (met toestemming) openbaar te maken. Zo kan de hele klas de jarige verrassen met verjaardagskaartjes.

5. De jarige mag het avondeten kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van leuke dieren pannenkoeken?

6. Zing de jarige ‘s ochtends wakker. Extra leuk als opa & oma of neefjes en nichtjes óók meedoen via videobellen!

7. Nodig alle knuffels en poppen uit voor een feestje in de woonkamer. Zo wordt het toch opeens nog gezellig druk.

8. Knutsel samen met de jarige, of broer of zus, een éxtra mooie slinger. Tip: hang hem voor het raam, zo ziet iedereen die voorbij loopt dat er één jarig is.

9. Natuurlijk mag deze niet ontbreken: een ontbijtje op bed met bijvoorbeeld lekkere broodjes en een sapje.

10. Kies een mooie taart uit een kookboek of op internet en ga ‘m samen bakken. En daarna opeten natuurlijk!

corona tips verjaardag kind vieren

11. Maak uitnodigingen voor de straat om op een bepaald tijdstip ‘lang zal je leven’ te zingen. Ook leuk als verrassing voor de jarige.

12. Bij een verjaardag horen traktaties! Maak samen de traktaties die je normaal op school zou uitdelen en zet die bij de buren of kinderen uit de klas voor de deur.

13. Vergeet ook niet om een verjaardagskroon te versieren, net als op school.

14. Natuurlijk mag de jarige ook op een stoel staan tijdens het zingen.

15. Doe een cadeautjes speurtocht door het huis. Lukt het om ze allemaal te vinden?

16. Vraag familie en vrienden om de cadeautjes voor de jarige online te bestellen en op de verjaardag te laten bezorgen. Tip: laat de gever via videobellen online meekijken bij het uitpakken!

17. Versier samen een feeststoel, met slingers en ballonnen, waar de jarige de hele dag op mag zitten.

18. Vraag of familie en vrienden allemaal een videoboodschap opsturen en verras de jarige hiermee.

19. Hang een poster bij de deur of voor het raam met de tekst: Roep Hieperdepiep Hoera voor de jarige. Hopelijk doet iedereen die langsloopt mee.

20. Vul een kamer helemaal met ballonnen, en vraag de jarige om iets voor je te halen uit die kamer.

Corona - tips verjaardag kind vieren

21. Hang als verrassing ballonnen aan de slaapkamerdeur van de jarige.

22. Serveer een lekker gek ontbijt met alles dat normaal geen ontbijt is. Waar wordt jouw jarige blij van? Snoepjes, koekjes, chocolaatjes….

23. Versier het huis éxtra uitgebreid. Van ballonnen in de badkamer tot slingers in de wc!

24. Zet een bord of poster in de tuin en vraag voorbijrijdende auto’s om 3x te toeteren voor de jarige.

25. Doe grappige challenges met ballonnen. Denk aan: Wie maakt het hoogste statische haar? Wie kan de meeste ballonnen kapot maken in 1 minuut? Loop een parcours door het huis met een ballon tussen je benen.

26. Vier alsnog een kinderfeestje, maar dan met je gezin. Met leuke activiteiten zoals koekhappen, spijkerpoepen, blik gooien, wedstrijdje mummies maken, fles voetbal…

27. Laat een heerlijke taart of lekkere cupcakes bezorgen van een lokale onderneming.

28. Laat een verjaardagsdiner bezorgen door een lokale onderneming.

29. Krijgen de kinderen online les? Spreek met de juf of meester af dat alle kinderen de eerste 5 minuten Happy Birthday zingen.

30. Vier een online feestje met vrienden en vriendinnen, via videobellen. Eet samen een taartje en kijk hoe de jarige cadeautjes uitpakt. Zo zijn ze er toch een beetje bij!

27x kinderfeestjes thema’s voor thuis 


Ben je op zoek naar een leuk thema voor het kinderfeestje van jouw kind? Voor deze verjaardagsfeestjes hoef je de deur niet uit. Wel zo fijn en coronaproof in deze tijd! De leukste thema’s voor een thuisfeestje vind je hieronder op een rijtje. Bekijk ook onze categorie kinderfeestjes voor thuis voor nóg veel meer leuke feestideeën!

1. Tie-dye is mega populair. Tijd voor een tie-dye feestje dus! Laat de kinderen een shirt, tas of kussenhoes pimpen met vrolijke kleuren. En natuurlijk mag het eindresultaat mee naar huis.

2. Geef een stoer piratenfeest voor jouw jarige. Tijdens het feest kunnen de kinderen op zoek naar de verborgen schatkist. Leuk: maak vooraf een schatkaart die naar de kist leidt.

3. Voor kleine influencers in de dop is een selfiefeestje het helemaal. Je kunt aan de slag met alle grappige filters op Instagram of Snapchat of laat de kinderen hun favoriete filters namaken… maar dan wel offline met schmink of knutselspullen!

4. Tijdens een prinsessenfeest mogen de jarige en vriendjes en vriendinnen natuurlijk verkleed in prachtige jurken. Taarttip: maak een taartje in de vorm van een halve bol en zet een Barbie in het midden. De taart is de prinsessenrok van de Barbie.

5. Wil jouw zoon of dochter later dokter worden? Dan is een ziekenhuisfeestje misschien wel wat. Speel bijvoorbeeld Dokter Bibber, laat de kinderen nep bloed brouwen óf daag ze uit voor een wedstrijdje pleisters plakken en verband rollen.

6. De meeste kinderen doen het maar al te graag; lekker comfy op de bank hangen en een film kijken. Een filmfeestje is leuk voor kinderen én heel makkelijk voor ouders. Vraag alle kinderen om in pyjama of huispak te komen en zet ze met een grote bak popcorn voor de tv.7. Ken je het spelletje sjoelen nog? Je probeert zoveel mogelijk houten schijven in de juiste vakken te schuiven. Hebben jullie thuis een sjoelbak staan of kun je er eentje lenen? Kies dan eens voor een sjoelfeestje, met natuurlijk een prijs voor de nieuwe sjoelkampioen!

8. Kan jouw jarige geen genoeg krijgen van eenhoorns? Dan is het tijd voor een unicornfeestje! Laat de kinderen hun mooiste eenhoorn knutselen. Tip: haal een heleboel glitter en glimmende versiering in huis voor het leukste resultaat!

9. Slijm en nog eens slijm. Laat alle slijmdromen van jouw kleine kliederaar uitkomen tijdens een heuse slijmparty. De kinderen kunnen zelf slijm maken of koop vooraf verschillende slijmvarianten waar ze mee kunnen spelen.

10. Haal de oordoppen maar in huis ;) Een slaapfeestje vinden veel kinderen súperleuk, Lekker lang opblijven en eindeloos met elkaar kletsen of gamen.

11. Of het nu winter is of niet, een winterwonderlandfeestje is altijd een feest. Bijvoorbeeld met een sneeuwballengevecht met watten, zelf sneeuw maken van maïzena en warme chocolademelk versieren met slagroom en lekkers.

12. Tijdens een ninjafeestje kunnen al die druktemakertjes hun energie wel kwijt. Laat ze bijvoorbeeld een ballon hooghouden met een schuimstaaf of een parcours afleggen langs gespannen touwen (zónder ze aan te raken).13. Grapjes maken als een clown, jongleren, trucjes oefenen en meer. Heb je al een keer een circusfeestje gevierd thuis? Een aanrader!

14. Het perfecte excuus om alle verkleedkleren weer uit de kist te halen: een verkleedfeestje. Tip: hou een grappige fotoshoot of modeshow als alle kinderen zijn verkleed.

15. Voor alle kleine professoren is een science feestje reuze interessant. Online kun je allerlei grappige proefjes vinden die je thuis kunt uitproberen. Nu alleen nog een witte jas aan.

16. Of hou een high tea party. Duik samen met de kinderen de keuken in om allemaal lekkers te maken. En daarna moet alles natuurlijk ook geproefd worden. Leuk: geef alle kids een to-go pakketje mee naar huis met de baksels die over zijn.

17. De jarige krijgt natuurlijk de hoofdrol tijdens een vrolijk theaterfeestje. Start eerst samen met het bedenken van een script, daarna even goed oefenen en aan het einde de grote voorstelling. Tip: film het eindresultaat voor de ouders van alle kinderen.

18. Pannenkoeken, patatjes… Pizza!! Tijdens een smulfeestje draait alles om het favoriete eten van de jarige. Maak bijvoorbeeld zelf pizza’s, bak je eigen frietjes of versier heerlijke pannenkoeken.19. Verwen de jarige met een beautyfeestje. Bouw de woonkamer om tot een beautysalon met maskertjes, voetenbadjes, een nagelstudio en een plek om make-up en haar te doen.

20. Van wie is die vingerafdruk en wat staat er op die geheimzinnige foto? Een detective feestje is helemaal af met een spannende speurtocht door het huis of de buurt.

21. Als jij een echte gamer in huis hebt, dan valt een game feestje vast in de smaak. Tip: maak er een competitie van met verschillende rondes. Nu nog kiezen welk spel!

22. Nog zo’n favoriet bij kinderen: LEGO. Ga voor het ultieme LEGO feestje en geef de kinderen verschillende bouwopdrachten. Handig: als je zelf niet genoeg LEGO in huis hebt, kun je ook een box huren.

23. Laat de kinderen een prachtig kunstwerk maken tijdens een museumfeestje of kunstfeestje. Aan het eind vormen alle kunstwerken een prachtige tentoonstelling. Om het af te maken kun je een digitale rondleiding opnemen met de kinderen. Leuk om te laten zien aan alle ouders!24. Wie kan het verste… meeste… langste… hoogste… Geef een challenge party vol toffe uitdagingen. De kinderen nemen het steeds op tegen elkaar. Dat wordt vast lachen!

25. Lekker dansen en swingen! Geef een echt discofeest in huis. Tover de woonkamer om tot club met gave lampen en versiering. En dan om en om een leuk liedje kiezen om op te dansen. Of kies voor een silent disco als je de buren niet wil storen.

26. Spelletjes en nog eens spelletjes. Vier een spelletjesverjaardag met een middag vol leuke bordspellen of juist met oud-Hollandse spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen.

27. Wie weet wat de hoogste berg van de wereld is? En wat is het grootste zoogdier? Verdeel de kinderen in teams en hou een quizfeest met grappige pubquizvragen.

Ben je in coronatijd op zoek naar een leuk kinderfeestje voor een kind van 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar of ouder? Deze kinderfeestjes zijn coronaproof en vier je gewoon thuis. We hebben hier de leukste thema’s voor verjaardagsfeestjes voor je verzameld, Met leuke activiteiten voor tijdens een kinderfeestje en meer ideeën voor een feestelijke middag vol taart, cadeautjes en blije kinderen.

Fijne verjaardag!

Corona | Kinderfeestjes kunnen en mogen weer!

Door de versoepeling van de coronamaatregelen gaan steeds meer locaties voor kinderfeestjes in en om Utrecht weer open. Fijn voor alle jarigen van de afgelopen tijd en voor de kinderen die nu (bijna) jarig zijn!

Partijen die kinderfeestjes aanbieden hebben op hun site aangegeven of en zoja welke extra maatregelen er gelden i.v.m. het coronavirus. Check voordat je een kinderfeestje boekt dus altijd even goed welke voorwaarden er van toepassing zijn. Soms mogen er minder kinderen op het feestje komen of kan er maar maximaal één ouder bij het feestje aanwezig zijn. In eerste instantie zijn vooral de buitenfeestjes weer mogelijk.

Op Kidsproof staan heel veel partijen die feestjes aanbieden en die weer open zijn. Bekijk het overzicht:
Corona: Kinderfeestjes in Utrecht die weer kunnen en mogen

Kinderfeestjes vieren en RIVM-richtlijnen m.b.t. corona
Uiteraard gelden de algemene maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen ook als je een kinderfeestje geeft. Zo moeten volwassenen minimaal 1,5 meter afstand houden van de kinderen. Lees op de site van het RIVM en de Rijksoverheid alles over de meest actuele maatregelen.