Festival Lente-Uitjes

19 januari 2023
Acht theaters in provincie Utrecht brengen in de voorjaarsvakantie een afwisselend programma waar zeker ook wat moois voor jou bij zit. Verrassende, avontuurlijke, grappige en energieke dans- en muziektheaterproducties voor peuters en kleuters. Maar ook voor bijna-pubers, ouders, opa’s en oma’s. Kom je ook?
Hieronder vind je een selectie. Te zien van za 25 februari t/m zo 5 maart in Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Bibliotheek Neude, Stadsschouwburg Utrecht, Aan de Slinger Houten en Flint, de Veerensmederij en De Lieve Vrouw in Amersfoort.

FTBLL - Can you kick it? (8+)

ISH Dance Collective
Acht sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. “Het plezier spat van het podium (…) kunst met een grote K.” (Scènes ****)

zo 26 feb Stadsschouwburg UtrechtDe onzichtbare man (4+)

Theater ArtemisEen voorstelling over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek?
zo 26 feb Podium Hoge Woerd
do 2 en vr 3 mrt Theater KikkerTuimel & Bounce (3+)

Honey Eavis en Frontaal Theaterbureau
Oh nee, BAM, daar lig je weer! Best moeilijk om overeind te blijven als je een peuter bent. Opgroeien is reuzespannend. De dansers in deze speelse hiphopvoorstelling zijn supersterren als het gaat om vallen. Gelukkig stuiteren ze ook weer terug.
ma 27 feb Aan de Slinger Houten
do 2 mrt Podium Hoge Woerd
vr 3 mrt Stadsschouwburg UtrechtAladdin (4+)

Poppentheater Koekla
Aladdin is een spannend sprookje uit duizend-en-een-nacht, vol magie en humor, in een modern jasje. In een kleurrijk decor met animatie voert het prachtige poppenspel je mee naar een wereld van Oosterse steden, woestijnen en paleizen.
ma 27 feb Bibliotheek NeudeKinderen van het Verdwenen Woud (6+)

Duda Paiva Company
Voorstelling over de magie van het regenwoud. De zevenjarige Yara en Barnabé zijn dol op de verhalen over geheimzinnige wezens die het woud bevolken. Maar als Yara jaren later terugkeert naar haar geboortestreek zijn het bos en de dieren verdwenen…
di 28 feb en wo 1 mrt Theater KikkerKubus Kubus Kubus (3+)

Yalla Yalla
Spelenderwijs ontdekt de kubusman de magische, kleurloze wereld waarin hij terecht is gekomen. En dat niet alleen, hij laat hem tot leven komen! Het regent plotseling binnen, er verschijnen houten poppetjes uit blokken en zijn arm kan ineens héél lang worden.
wo 1 mrt Bibliotheek NeudeHokje (5+)

WIRWAR Producties
Er zijn hokjes waar je in kunt kruipen, en daar kun je ook weer uit. Maar er zijn ook onzichtbare hokjes. Bij het circus staan de sterke jongens altijd onderaan en zweven de meisjes hoog in de lucht. Maar wat nou als we dat eens om willen keren? Vier acrobaten proberen met kunst- en vliegwerk uit hun hokjes te komen.
wo 1 mrt Podium Hoge WoerdThe Ozard of Wiz (9+)

Maas theater en dans & ROSE stories
Wat als je nergens bij hoort, omdat je niet de persoon bent waar iedereen op had gehoopt? Je wenst jezelf weg en op magische wijze word je opgetild door een tornado en beland je in een wereld vér voorbij de regenboog. Wonderlijk mooie voorstelling met prachtige muziek.
wo 1 mrt Stadsschouwburg Utrecht
do 2 mrt Aan de Slinger HoutenDe wraak van de klimaatpiraat (8+)

Studio eXp
De Klimaatpiraat is woest. Zijn leven is verpest door al dat gezeur over het klimaat en alles wat hij leuk vindt mag niet meer. In deze escapetheaterproductie is het jouw taak om zijn snode plannen te stoppen. Haast je, voordat het te laat is!
do 2 en vr 3 mrt Theater KikkerPOPpulisme (8+)

Het Filiaal theatermakers
POPpulisme is een grappige voorstelling met een donker randje. Over hoe één iemand een heel volk naar zijn hand kan zetten. Met vier spelers, live slagwerk, zang en heel veel poppen laat dit stuk zien dat je beter zelf kan blijven nadenken.
zo 5 mrt Podium Hoge WoerdVeel kijkplezier! Naar de website