Lente-Uitjes, de leukste kindervoorstellingen!

10 februari 2019
Maak van de voorjaarsvakantie een groot feest met de leukste kindervoorstellingen in diverse theaters in en om Utrecht. Bekijk snel het aanbod!
Lente-Uitjes - Jeugdtheater in en om Utrecht in de voorjaarsvakantie!

Zie jij de schoonheid van het abnormale? Heb je wel eens een Binnenbeest ontmoet? Ken jij indianenwijsheden? Hoe maak je met fantasie een nieuwe werkelijkheid? Kun je alles weten? Waarom is de kleur van jongens blauw en van meisjes roze? Over deze en nog veel meer vragen gaan de mooiste jeugdtheatervoorstellingen in de voorjaarsvakantie. Deze editie van de Lente-uitjes met lekker veel voorstellingen van De Dansers, een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten.

Lepeltje Lepeltje 4+
De Dansers
Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Je zweeft en alles om je heen verdwijnt. De Dansers gaan op zoek naar dat ene magische moment. Een compositie van duizend keer vallen, optillen, over de kop gaan en misschien zelfs een keertje vliegen.
zo 24 feb Stadsschouwburg Utrecht di 26 feb Podium Hoge Woerd wo 27 feb Aan de Slinger

Floris 6+
plan d- / Andreas Denk
Floris neemt je mee naar de Middeleeuwen, naar een wereld van kastelen en forten. Een verrassende reis door de geschiedenis, met zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere troubadours. Over moed en heldendom en je dromen waarmaken.
zo 24 feb Podium Hoge Woerd

PAK’M 3+
BonteHond
In een tv-studio vechten drie presentatoren om de aandacht én de microfoon. Een voorstelling vol met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannende achtervolgingen. In de geest van Tom en Jerry, Laurel & Hardy en Road Runner.
ma 25 & di 26 feb Theater Kikker vr 1 mrt Podium Hoge Woerd

Ishi     

Ishi, indianenwijsheid voor de 21e eeuw 8+
Het Filiaal theatermakers
Hoe ga je met elkaar om en met de wereld om je heen? Op een mooie zomerdag in 1911 komt Ishi de 20ste eeuw binnen gewandeld. Rechtstreeks uit de wildernis. Is Ishi’s nieuwsgierigheid groter dan zijn angst? Filosofische voorstelling met prachtige liedjes.
ma 25 & di 26 feb Theater Kikker do 28 Podium Hoge Woerd

Vadertje & Moedertje 6+
BonteHond
Sla een willekeurige speelgoedfolder open en de wereld wordt je voorgeschoteld in roze en blauw, meisjes en jongens. De één schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Maar waarom?
di 26 feb Stadsschouwburg Utrecht wo 27 feb Podium Hoge Woerd

In de kelder staat een huis 2+
Tg. Winterberg
Een muis woont alleen en tevreden in de kelder van een gigantisch huis. Daar beleeft ze dankzij haar eindeloze verbeelding bijzondere avonturen. Een voorstelling over het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Met je fantasie hoef je nooit alleen te zijn.
wo 27 & 28 feb Theater Kikker

Roest

Roest 6+
De Dansers/ plan d-
Een meisje komt via een stortkoker op een eigenaardige plek terecht. Tussen oude, afgedankte spullen woont een groepje onaangepaste mensen. In hun surrealistische wereld vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en melancholische liedjes, ontdekt het meisje de schoonheid van het abnormale.
wo 27 & do 28 feb Theater Kikker vr 1 mrt Aan de Slinger

Beth & Flo én Lejo 3+
Beth & Flo én Lejo
Maak samen met het pianoduo Beth & Flo een dag mee uit het leven van Lejo, het beroemde vingerpoppetje uit Sesamstraat! Live gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm. En na afloop mag je zelf een paar Lejo-oogjes maken in de foyer!
do 28 feb Aan de Slinger

De man die alles weet 4+
Theater Artemis
Kun je alles weten? Deskundoloog René van ’t Hof probeert het uit te leggen. Beleef samen hoe kennis van volwassenen zonder pardon wordt omvergelopen door de nieuwsgierigheid van het publiek van kleuters. “Een zeldzaam originele kleutervoorstelling!” Krekeljury.
do 28 feb Stadsschouwburg UtrechtBinnenbeest 6+
De Dansers
Soms verander ik in een aap en hang ik in de gordijnen. Soms zie ik dat ook bij andere mensen. De meeste grote mensen stoppen hun Binnenbeest weg, maken het tam en sluiten het op. Vijf dansers onderdrukken hun instincten niet en laten hun wilde kant zien. Red het Binnenbeest!
vr 1 mrt Theater Kikker zo 3 mrt Podium Hoge Woerd

Niet Vergeten 7+
Hoge Fronten / Lieke Benders
Als je oud bent zit je hoofd er vol mee, maar ben je jong, dan heeft de herinneringenkast nog veel lege laatjes. Een beeldende familievoorstelling over kostbare herinneringen én dingen die je liever vergeet. Een samenwerking met schrijfster Joke van Leeuwen.
vr 1 mrt Stadsschouwburg Utrecht
De wereld & Ko 8+
Belle van Heerikhuizen / STIP
De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. Samen met zijn vader speelt Ko een wervelend rollenspel over wat er met Ko’s moeder gebeurd kan zijn. De wereld  & Ko is een verhaal over liefde, en het kwaad, dapperheid en domme pech met Tijn Docter als vader en Minne Koole als zijn zoon.
za 2 mrt Podium Hoge Woerd zo 3 mrt Theater Kikker

Zus van Mozart 7+
Daniël van Klaveren
Stel je voor, het is 1759 en je naam is Nannerl Mozart. Je bent amper acht jaar oud en speelt briljant piano en viool. Maar dan blijkt je kleine broertje nog muzikaler te zijn. Een meisje hoort toch niet op te treden? Sprankelende muzikale voorstelling over een leven in en naast de spotlights.
zo 3 mrt Stadsschouwburg Utrecht

Veel plezier!