Museumnacht Kids Utrecht

1 september 2023
Op zaterdag 28 oktober is het zover: dan kunnen alle kids 's avonds op avontuur door de musea van Utrecht. Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar! Zijn jullie er klaar voor om in het donker de Utrechtse musea en culturele instellingen te ontdekken?
Door middel van een exclusief programma kunnen kinderen tijdens Museumnacht Kids van 17.00 tot 22.00 uur spelenderwijs de kunst en cultuur van Utrecht ontdekken. Leuk om vast te benoemen dat er een afterparty is in het Spoorwegmuseum. Te tof om te missen, dus reserveer tijdig je tickets!

Hieronder vind je een greep uit het uitgebreide aanbod. Wil je alle activiteiten zien die 28 oktober worden aangeboden? Klik dan direct door naar Museumnacht Kids Utrecht.

Domtoren, DOMunder en Paleis Lofen
Het Domplein staat vol met geschiedenis. Tijdens de Museumnacht kun je lopen waar de Romeinen vroeger liepen, ontdek je schatten in de Domkerk en vind je het verborgen keizerlijke Paleis Lofen. En het adembenemende uitzicht over de stad vanaf de Domtoren kan niet ontbreken. Wist je dat het topje van de toren tijdens Museumnacht Kids weer helemaal vrij is van steigers?



Het Spoorwegmuseum
Bij het Spoorwegmusem ontdek je hoe de trein de wereld heeft veranderd. Stap in het Techlab XL en ga aan de slag met toffe proefjes. Vanaf 21.00 uur begint hier de afterparty van de Museumnacht. Op de allerleukste liedjes doe jij je favoriete dansjes van jouw muziekhelden.



Het Utrechts Archief
In het Utrechts Archief is van alles te doen! In de flitscolleges door bekende geschiedeniskenners kom je alles te weten over het Utrecht van vroeger en nu. Teken jouw favoriete Utrechtse plekjes in een leuke workshop of ontdek de expo “De getekende stad” tijdens een ontdekkingstocht.



Museum Speelklok
Bij Museum Speelklok vliegt de muziek je om de oren. Ga mee met de muzikale kinderrondleiding en leer van alles over de zelfspelende muziekinstrumenten van vroeger tot nu. Of ga zelf op pad met de escape game of met Orgelaapje Toon. Hoe gaaf! In het museum is ook een kermis neergestreken!



Universiteitsmuseum
In het Universiteitsmuseum Utrecht maken kinderen actief kennis met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht. Maak bijvoorbeeld je eigen superzwever om zaden te laten vliegen, vergelijk een bot met skeletten van dieren en kom erachter waar het toe behoort, of check welke fossielen echt zijn en welke een replica. En wat denken jullie dat er in de mysterybox verstopt zit?



Museum Catharijneconvent
Ga aan de slag als een echte museummedewerker in Museum Catharijneconvent. Ga op onderzoek uit en ontdek de kunstwerken uit de collectie. Of sluit aan bij de workshop en maak zelf verf volgens middeleeuws recept. Met deze verf kun je middeleeuwse letters maken. Bij de silent disco kun je nog even lekker uit je dak gaan!



Centraal Museum
Bewonder Utrechtse kunst, tentoonstellingen en bijzondere voorwerpen in Centraal Museum Utrecht! Kinderen kunnen hun eigen mini-stoel bouwen met duurzame materialen, meedoen aan de stille stoelen dans of op zoek naar een bijzonder stoelen foto-souvenir. Vet!

Veel plezier alvast!

Klik via de roze button door naar de site van Museumnacht Kids Utrecht om alle activiteiten te zien die er op 28 oktober zijn.

Benieuwd naar meer musea en andere familie-uitjes in Utrecht? Onze Uitagenda staat vol met leuke tips.

Naar de website