De tweede helft van het theaterseizoen bij Podium Sprits!

11 januari 2024
Podium Sprits & ZIMIHC theater Zuilen presenteren weer een bomvol jeugdprogramma in het Vorstelijk Complex in Utrecht. Er zijn vier kindervoorstellingen per maand te zien van professionele jeugdgezelschappen. Twee keer per maand is er een peuterochtend bij Podium Sprits. Op woensdag- of vrijdagochtend zie je de mooiste voorstelling voor de allerkleinste bezoekers (vanaf 0,5 tot 4 jaar). Om de week op zondag zijn de mooiste familievoorstellingen te bezoeken (vanaf 3 tot 12 jaar).

Familiezondag inclusief schminken, tekenen en workshops
Bij de familiezondag wordt er vooraf in de foyer geschminkt, getekend en geknutseld. Na de voorstelling kunnen kinderen mee doen aan een workshop waarin ze zelf aan de slag gaan met de thema’s uit de voorstelling.

Zo wordt er na de ‘Lucky Luuk’ van Meneer Monster en na ‘Supernormaal’ van HNTjong een theaterworkshop gegeven door een docent van de Theaterschool Utrecht. En bij ‘Kokers’ van Dadodans en ‘Een kleine anatomie’ van De Dansers, beiden moderne dansvoorstellingen voor kinderen, worden de workshops gegeven door het gezelschap zelf. Na de voorstelling nodigen de dansers de kinderen uit op het toneel.

Bijzondere voorstelling met geweldig groots decor
In april is de voorstelling ‘Supernormaal’ (5+) te zien bij Podium Sprits. Een voorstelling van het gezelschap Het Nationale Theater Jong met een heel bijzonder groot decor. In de wonderlijke wereld van ‘Supernormaal’ wil een driehoek liever een rechthoek zijn en houdt een juf niet van brave kinderen. Theatermaker Loek de Bakker maakt een grappige en ontroerende voorstelling met livemuziek van Zilveren Krekel-winnaar Jelle Hoekstra, die je laat dansen in je stoel!

Theater, dans en muziek voor baby’s en peuters
Bij Podium Sprits kan je twee keer per maand een baby- dreumes- of peutervoorstelling bezoeken. Er zijn ook meerdere muziek voorstellingen waarbij de kinderen helemaal betrokken worden bij het concert en de instrumenten van heel dichtbij ervaren. Je kindje mag bij jou op schoot of rondkruipen door de zaal. Er is zelfs popmuziek en moderne dans voor baby’s te zien! Op je vrije papa- of mama-dag ga je dus voortaan met je kindje naar het theater.

Klik voor het volledige programma door naar de site van Podium Sprits via de roze button. Veel plezier!

Naar de website