Summerschool Junior

18 april 2021
Gek op wetenschap? Kom deze zomer dan naar Summerschool Junior van de Universiteit Utrecht!
Nieuwsgierige kinderen verzamelen! Bij Summerschool Junior ontdekken leerlingen uit groep 5 t/m 8 hoe leuk en fascinerend wetenschap is. Drie dagen lang doen ze zélf onderzoek, bijvoorbeeld naar DNA, planten en het nieuws. En niet zomaar in een klaslokaal… dit jaar vindt Summerschool Junior plaats in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Op naar buiten!

Summerschool junior Utrecht 2021

Summerschool Junior wordt twee keer georganiseerd:
- week 1 van maandag 19 t/m woensdag 21 juli
- week 2 van maandag 26 juli t/m woensdag 28 juli.

Het volledige programma van Summerschool Junior vindt plaats in de prachtige Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht, op het Utrecht Science Park. De tuinen worden zoveel mogelijk in het programma betrokken.

Wil je direct naar de site van de Universiteit Utrecht? Klik dan door en ga naar de Summerschool Junior!

Kennismaken met wetenschap
Drie dagen lang gaan de kinderen aan de slag als onderzoeker. Ze kruipen bijvoorbeeld in de huid van een journalist bij een persconferentie en helpen een professor om een DNA-code te ontrafelen. Er is volop ruimte en tijd om te spelen en nieuwe vrienden te maken. De kinderen worden begeleid door studenten van de Universiteit Utrecht.

Summerschool Junior Universiteit Utrecht

Juniorbeurzen
Met het diverse programma van Summerschool Junior wil de Universiteit Utrecht kinderen al vroeg laten kennismaken met wetenschap en onderzoek doen. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 die graag willen deelnemen aan Summerschool Junior maar niet over voldoende financiële middelen beschikken, komen in aanmerking voor een juniorbeurs. Met een juniorbeurs kan een kind gratis meedoen aan Summerschool Junior. Klik via de roze button door naar de site voor meer info over de juniorbeurzen.

Summerschool junior

Rondom het coronavirus
In de voorbereiding en uitvoering van het programma wordt er rekening gehouden met de geldende maatregelen rondom het coronavirus. Mocht Summerschool Junior onverhoopt niet op locatie kunnen doorgaan, dan wordt er een alternatief (digitaal) programma aangeboden. Je krijgt in dit geval een deel van het inschrijfgeld terug.

Klik voor meer informatie en inschrijven door via de roze button! Naar de website