Laat de zomer maar komen: deze speeltuinen in en om Utrecht zijn weer open!

26 maart 2019
Met de zomer in zicht is het speelseizoen in de speeltuinen rondom Utrecht weer geopend! Wij hebben de leukste speeltuinen voor je op een rijtje gezet. Net even geen gewone speeltuinen, maar groot genoeg om je een middag te vermaken en misschien lekker een keer te picknicken. Kom je lekker spelen?
In de zomer is het weer heerlijk spelen in de Utrechtse speeltuinen!

De Torteltuin is een begrip in Utrecht en pas helemaal vernieuwd. Al 25 jaar is het een van de mooiste speeltuinen in Utrecht voor kinderen tot 7 jaar. Deze speeltuin is mooi gelegen aan de rand van het Griftpark en is echt heel gezellig. Er zijn leuke speeltoestellen en er is veel speelgoed om mee te spelen. Favoriet is de supergave boomhut. Terwijl de kids spelen, kunnen ouders wat lekkers te drinken bestellen of een tosti eten.Speeltuin De Pan
 vind je in het Utrechtse Tuindorp en is van april tot oktober geopend. Deze heerlijke speeltuin is lekker ruim, met veel speeltoestellen, schommels, picknicktafels en een kleine zweefmolen. Er is een grote zandbak en in de zomer bij mooi weer een pierenbadje. Ideaal voor de kleintjes om te spelen! Voor kids tot 8 jaar.

De Boswerf in Zeist is een unieke speeltuin in het bos. Waar anders vind je geheimzinnige bosjes, hutten, heuvels, verstopplekjes, spannende paadjes, dikke boomstammen om in te klimmen, een beekje met een waterpomp en nog veel meer?! Trek wel oude kleren aan als je komt! Behalve heerlijk ravotten in het natuurspeelbos kun je hier ook veel leren over alle dieren die in het bos leven.

speeltuinen utrecht zomer

Speeltuin de Kleine Dom is een leuke speelplek midden in de Utrechtse binnenstad voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Deze speeltuin heeft een buitenterrein met een klimfort, voetbalkooi, schommels, zandwaterbak en trampoline. Tevens barst het in de speeltuin van de fietsjes en skelters. Iedere vrijdagochtend kunnen peuters hier meedoen met de peuterclub en lekker knutselen. De zomertijd is net weer ingegaan dus de speeltuin is weer wat langer open!

Bouwspeeltuin Voorn is ook al zo'n heerlijke speelplek! Houd je van hutten bouwen? Dan zit je hier goed! Let op, kinderen mogen alleen in de bouwhoek spelen onder begeleiding van hun ouders. Er zijn veel leuk speeltoestellen en (oudere) kinderen kunnen op de omliggende velden ook voetballen en of basketballen. De waterpomp staat het hele zomerseizoen aan, dus kinderen kunnen geulen graven in het zand en lekker kliederen met water. Bij mooi weer kan ook het spetterbadje open. Heerlijk waterplezier voor de kleuters en de peuters!

speeltuinen utrecht zomer

Bij de Pyramide van Austerlitz start het seizoen 7 april weer. In deze grote speeltuin met veel speeltoestellen kunnen kids van alle leeftijden zich vermaken. Direct grenzend aan deze speeltuin bevindt zich het lunapark, waar de kinderen zich kunnen uitleven in het treintje, de botsauto's, de carrousel of één van de andere attracties. Deze speeltuin ligt midden in het bos van Woudenberg. Gratis spelen, voor de attracties van het lunapark wordt een kleine vergoeding gevraagd. Met groot terras voor de ouders!

Tot slot tippen we Buitenwereld in Houten, een superleuke speeltuin en kinderboerderij bij elkaar. Ideaal! Naast de standaard speeltoestellen zoals een schommel vind je hier ook een stoere survivalbaan. Vergeet niet om langs te gaan bij de kinderboerderij en de dieren te knuffelen. 

Bij stadsboerderij Eilandsteede is ook een hoop te beleven. Speel met water op de watertrap, klim in de touwen en ga van de glijbaan in het speelkasteel. Het leuke is dat je hier niet alleen lekker speelt, maar tegelijk ook met de dieren mag knuffelen. Ze organiseren hier ook regelmatig leuke activiteiten. Leuk!

Zoek je nog meer leuke tips? Kijk dan bij ons overzicht van speeltuinen voor nog meer leuke tips. We wensen je veel speelplezier!