Apenkooien, dat wilden we vroeger toch allemaal?

20 april 2016
Het leukste onderdeel tijdens de gymlessen op school, apenkooien. 
Slingeren aan de ringen, balanceren over de balk, door een hoepel en via de springplank weer terug. Kidsproofreporter Luke deed mee! Lees hier zijn ervaring!

Het leukste onderdeel tijdens de gymlessen op school, apenkooien.
Slingeren aan de ringen, balanceren over de balk, door een hoepel en via de springplank weer terug.
Dit is er nu ook voor dreumesen, peuters en kleuters, Aapjeskooi! 45 minuten lang kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven en ze leren de motoriek verbeteren. Wij gingen een kijkje nemen bij de peuter gymles!

De sfeer bij binnenkomst is gelijk goed. Luke (3 jaar) kan zijn enthousiasme bijna niet bedwingen. Eerst even in de kring elkaar begroeten, ook leuk. We starten met een liedje en ieder kind zegt een voor een zijn naam. Een muziekje wordt opgezet en we spelen het standbeeld spel. Flink uit je dak gaan en dan heel stil staan als de muziek stopt. De kinderen gieren het uit van het lachen.Ridders en prinsessen
Vandaag is het thema ‘ridders en prinsessen’ zegt de juf. ‘Zie je dat kasteel?’, een klimrek waar banken en matten tegenaan zijn gezet. ‘En daar, ringen om als prinses aan te zwieren?’. Een aantal kinderen zijn ook verkleed. Je mag kiezen waar je begint en dan leg je het hele parcours af. Alle ouders doen enthousiast mee, het plezier zit er goed in. Op de achtergrond hoor ik een van de liedjes van Frozen, heerlijk toepasselijk. De juf leert Luke hoe hij zijn duim om de rekstok moet houden en later hoe hij het beste zijn voeten kan plaatsen als hij aan het rek hangt.

Als afsluiting spelen we een potje tennis met schuimrackets en ballonnen. Een liedje als afsluiting en de les is voorbij. Luke vraagt in de kring: ‘Is de les al voorbij?’. Dat is een goed teken! Hij heeft genoten!

Meer informatie
Aapjeskooi wordt op drie verschillende locaties in Amsterdam gegeven: in Oost, West en in het centrum.
Er zijn lessen voor kids in de leeftijd van 1,5 tot 2,5 jaar, van 2,5 tot 4 jaar en van 4 tot 6 jaar.
En iedere week is er een thema voor de kinderen, zoals dieren of ridders en prinsessen, en een thema om de motoriek te verbeteren, zoals rollen, springen en vasthouden. Je mag als ouder meedoen, maar het hoeft niet.
Wil je zelf eens meedoen met je dreumes, peuter of kleuter? Kijk dan hier voor meer informatie of vraag een proefles aan.