Feest bij Theater De Krakeling in het Krakeling Festival en jij kan erbij zijn

28 september 2018
40 jaar aan verbeelding! Theater De Krakeling is jarig! Hét jeugdtheater van Nederland viert zijn 40 jarig bestaan met een groots internationaal festival van 4 t/m 14 oktober. Tien dagen lang kun je genieten van 70 voorstellingen. En daar kan jij bij zijn! Kom ook en neem een kijkje in de toekomst. Zie we je daar?
Krakeling Festival 4-14 oktober 2018

'I have a dream...' (8+)
Hoe ver ga jij voor jouw dromen? Net zo ver als de jonge man die een wereld van ongelijkheid ziet en een nieuwe wereld vormt? Ontdek het zelf op 3, 4 en 5 oktober tijdens de muzikale familievoorstelling 'Martin Luther King'! (8+). 
Kidsproof gaat ook, want die moet je echt gezien hebben! Boek hier je kaarjtes!

Robotje (6+)
Als Robotje voor het eerst een mens ontmoet staat zijn hele wereld op zijn kop. Want kan een robot wel emoties voelen? En kun je eigenlijk wel vrienden worden met een robot? Op 6 oktober kun je het zien. Neem je je vriendjes mee?
Meer over deze voorstelling

Hallo Dampkring (18+/8+)
Deze bijzondere, interactieve voorstelling over duurzaamheid heeft een boodschap voor ouders. Tegelijkertijd gaan de kinderen mee op een duurzame route door de stad. Prachtig en origineel! Bij Het Stenen Hoofd op 12 & 13 oktober.
Boek hier! 

Loo, Voor de allerkleinsten (2+)
Zeeën en oceanen komen op het pad van Loo. De jonge bezoekers nemen plaats in het midden van het podium, bij een zee van zand. Daar maken ze kennis met LOO, die zandduinen duwt in de woestijn. Spaans pareltje op 12 en 13 oktober!
Language no problem  dus voor alle nationaliteiten en leeftijden

Theater van de toekomst
"Wat theater doet, is kinderen een kans geven om zich te verplaatsen in anderen." En volgens Kees Blijleven, directeur van het theater, leer je bij Theater De Krakeling niet één, maar meerdere wereldbeelden kennen! Van het verleden tot aan het heden en de toekomst. Je leest er alles over in het interview met de directeur!

Festival op locatie
Van West tot Noord en natuurlijk in hartje Amsterdam... Toffe voorstellingen en activiteiten zijn ook te zien bij ITA, Theater Bellevue, Podium Mozaïek, De Toneelmakerij en op het Raamplein en bij Het Stenen Hoofd. Ga langs en ontdek het zelf!

Familie randprogramma
Naast te gekke voorstellingen kan je ook allerlei randfestiviteiten beleven tijdens het festival. Niet te missen is de foto-expositie 'Publiek van de Toekomst' van Carla Kogelman. Een portrettenserie van 10 kinderen. Je kunt ze zien bij alle festivallocaties!
Meer over de locaties en het randprogramma lees je hier.  

Het gratis slotfeest
Aan al het moois komt een eind... Gelukkig is er een spetterend slotfeest op 14 oktober! Kom langs en dans mee op de live muziek van de Kleine Theaterband, glij van de mega-krakeling glijbaan en versier 'n krakeling koekje! En entree is gratis als je een van de voorstellingen hebt gezien tijdens het festival.
Party time! 

En er is meer...
Want Theater de Krakeling is niet alleen leuk tijdens de feestweek! Ook de rest van het jaar kun je hier terecht voor allerlei voorstellingen voor jonge en oudere kids! Bekijk hier het hele programma!

Mis niets!
Wil je niets missen van Theater De Krakeling? Abonneer je dan snel op de Krakeling nieuwsbrief! Zo blijf je altijd op de hoogte van al het leuks in het theater. Je kunt hier meteen inschrijven:

Alle voorstellingen:
Hier nog een overzicht van alle voorstellingen tijdens het Festival ! We komen je vast wel ergens tegen tijdens het festival!

Veel plezier, Liesbeth en Dies