Kidsreporter Danne op bezoek bij Molman

6 augustus 2016
Kidsreporter Danne is op bezoek geweest bij Molman. Lees in deze blog wat zij van dit bezoekje vond!
Theaterfestival Boulevard in Den Bosch is begonnen en wij mogen dit jaar starten met de voorstelling Molman voor kids vanaf 9 jaar. Onze Kidsreporter Danne heeft de voorstelling bijgewoond en vertelt in deze blog wat zij van deze voorstelling vindt. De voorstelling vindt plaatst in een reusachtige zeecontainer aan de rand van Parkeergarage St. Jan in Den Bosch. Zondag 7 augustus is de premiére en als je nog twijfelt of dit een voorstelling voor jou is? Lees dan gauw verder! 

Voorstelling Molman (9+) 
Molman leeft diep onder de grond in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten. Van ‘s-Hertogenbosch tot in Alaska tot in Ouagadougou, Afrika. Hij heeft de perfecte handen om mee te graven. Hij komt overal waar geen enkele machine bij kan. Hij zwemt beter dan wie dan ook. Hij werkt voor de I.W.R.S.B.A.S.B* en weet echt alles van angst...Kidsreporter Danne vertelt...staan
hebben verzameld. Kunnen al deze mensen in de kleine container? Ik geloofde daar niets van. Na een tijdje wachten gaf een mevrouwe die voor ons stond een sientje dat we 1 voor 1 naar binnen mochten. Ik volgde de mevrouw en liep naar de zeecontainers. Bij de container aangekomen moesten we naar boven klimmen, terwijl ik dacht dat de voorstelling in de onderste container werd gehouden. Cool dat we moesten klimmen. Boven aangekomen stap ik een donkere ruimte in. Een mevrouw wijst mij de weg en ik zie allerlei teksten op de grond staan. „Pas op voor de hond”, „Pas op voor het afstapje”, enz. Wanneer iedereen binnen is begint er een vreemde stem te praten. De voorstelling is begonnen! De voorstelling gaat over bang zijn en angsten hebben. De man praat hard en vertelt allerlei verhaaltjes over bang zijn of angst hebben. Niet alleen kinderen kunnen bang zijn of angst hebben, maar ook grote mensen. Er gebeurt van alles tijdens de voorstelling. Molman klimt, graaft, vertelt, versiert, gooit met spullen, maakt grapjes én springt ook nog eens in het water. Echt cool! Ik heb veel geleerd over bang zijn en wat daar leuk aan kan zijn. Het belangrijkste wat ik onthouden heb is dat bang zijn nodig is om dapper te kunnen zijn... Echt een aanrader voor al mijn vriendinnen en andere leeftijdsgenoten. Want dan kom je er achter dat bang zijn ook echt leuk kan zijn! Ook naar de voorstelling Molman tijdens Theaterfestival Boulevard? Op de volgende dagen speelt de voorstelling tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. 
  • Zondag 7 augustus (première) om 14.00 uur en om 17.00 uur 
  • Maandag8 augustus om 14.00 uur en om 17.00 uur 
  • Dinsdag 9 augustus om 14.00 uur en om 17.00 uur 

Vanaf September trekt de voorstelling het land in. Check hier wanneer je Molman waar kunt zien is. 

Theaterfestival Boulevard 
Van 4 - 14 augustus is Den Bosch hét podium voor theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst! 10 dagen lang kun je naar de mooiste, leukste, meest onroerende theatervoorstellingen op bijzonder locaties. En ook voor de kleine cultuurliefhebber is gedacht. Lees onze blog en ontdek wat je zeker niet mag missen of kijk in onze Uitagenda voor een compleet overzicht!