icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters
icon-closeLandelijk leaderboard Watermonsters

Openluchtmuseum De LochtTerug naar het overzicht

Leer alles over het leven van vroeger op het platteland in Noord-Limburg bij Openluchtmuseum De Locht.
Bij Openluchtmuseum de Locht, Noord-Limburg ontdek je alles over het leven van vroeger op het platteland van Noord-Limburg. Maar daarnaast vind je in het museum ook veel over de moderne tijd: bijvoorbeeld: champignons en asperges in een moderne productie, Glastuinbouw en alle moderne toepassingen van ‘food’.

Er is een aspergepaviljoen waarin het Nationaal Aspergemuseum gevestigd is en een champignonpaviljoen waarin het Nationaal Champignonmuseum gevestigd is. Er is ook een daglonershuisje, brouwerij, klompenmakerij en kapel gevestigd op het terrein van de Locht.

Op zondag zijn er regelmatig demonstraties en bijzondere activiteiten voor kinderen en volwassenen. Denk hierbij aan demonstraties van oude ambachten als: brood bakken, weven, kleermaken, smeden of stroop maken. Kinderen kunnen zich ook vermaken met diverse ouderwetse en moderne speeltoestellen.

Klik op de roze websitebutton voor meer informatie.

Tip: Meer musea in de redio Eindhoven vind je in de categorie Eropuit.

Openluchtmuseum De Locht

Broekhuizerdijk 16D
5962 NM Melderslo
Openingstijden april t/m oktober: 10.00 - 17.00 uur | november t/m maart: woensdag, zaterdag en zondag: 10.00 - 17.00 uur (activiteiten beginnen om 11.00 uur) Prijs Volwassenen: €8,50
Kinderen t/m 12 jaar: €4,25
Kinderen t/m 4 jaar: gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kom dichter bij de  dieren!

Kom dichter bij de dieren!

Kom je deze zomervakantie naar Dierenrijk? Ontdek de grote neushoorns, vrolijke kriebelvisjes, trotse tijgers, blije apen en pinguïns of slinger je weg door de speeltuin. Bekroond tot ANWB Leukste uitje van Noord-Brabant.

Ontmoet al jullie favoriete dieren