• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Wonen in de NatuurTerug naar het overzicht

Ga mee op pad met Boris Bever tijdens de Rugzakroute Wonen in de Natuur! (6-9 jaar)
Boris Bever gaat met jullie mee op pad door Natuurpark Lelystad. Hij stelt je voor aan al zijn vrienden. Ben je benieuwd hoe de dieren wonen? Kom dan bij ze op bezoek!

Mensen hebben allerlei verschillende soorten woningen, aangepast aan de omgeving. Eskimo’s wonen in iglo’s, nomaden in een tent. Elke diersoort heeft ook zijn eigen woning. De ooievaars bouwen hun nest op een paal, de otters graven een hol en de Pater Davidsherten lopen het liefst in het open veld. Met de rugzakroute "Wonen in de natuur" maak je kennis met de verschillende diersoorten in Natuurpark Lelystad en hun woningen.

In de rugzak zit een boekje met allerlei vragen en opdrachten. Soms heb je extra voorwerpen nodig om de vragen te beantwoorden, zoals een loeppotje of een cd. Ook die zitten in de rugzak. Net als een speurvel, waarop je je antwoorden kunt schrijven, en een potloodje. Als je alle opdrachten gedaan hebt, weet je alles over wonen in de natuur. Als bewijs ontvang je een diploma.

De rugzakroute duurt ca. 1,5 – 2 uur. Reserveren is voor gezinnen niet nodig, maar voor kinderfeestjes wel noodzakelijk. Kijk voor meer leuke gezinsactiviteiten in onze Eropuit-categorie en bezoek de website via de roze button!

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad

Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad
Openingstijden Dagelijks open van 12.00 tot 17.00 uur. Van november t/m februari dagelijks van 12.00 tot 16.00 uur. Prijs € 2,50 per kind. Borg €10,-. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Springkussenfestival XL

Springkussenfestival XL

Kom naar het grootste GRATIS springkussenfestival, met meer dan 40 attracties! Verspreid door het hele centrum van Almere Buiten zijn springkussens te vinden. Jump jij mee? Iedereen is welkom van 12.00-17.00 uur!

Lekker jumpen!