De speeltuinen in 't Gooi gaan weer open!

29 maart 2020
Als het voorjaar in de lucht hangt, merk je dat iedereen weer graag naar buiten gaat. Als Pasen in zicht is, gaan ook altijd de eerste speeltuinen weer open! Maar hoe zit dat met de lockdown en de huidige maatregelen? Veel  kinderen kijken er elk jaar altijd enorm naar uit, dus heb ik alles nog even op een rij gezet. Bekijk hier welke speeltuinen er zijn en welke aciviteiten er gepland staan in 't Gooi...
Opening speeltuinen in 't Gooi
Speeltuin De Eekhoorn Kortenhoef
Op 3 april 2021 gaat Speeltuin de Eekhoorn in Kortenhoef weer open. Kom gezellig spelen maar let wel: er gelden natuurlijk wel maatregelen, jullie zijn van harte welkom van 11.00 uur tot 16.00 uur. 
Meer informatie >>>



Erfgooierspeeltuin Hilversum

Een van onze favoriete speeltuinen in Hilversum is de Erfgooierspeeltuin in Hilversum Noord. Met een lekker groot terras voor ouders om te relaxen! De opening is elk jaar traditiegetrouw op tweede paasdag met een groot paasfeest, alleen zal dat dit jaar anders zijn. De definitieve openingsdatum is nog niet bekend. We houden je op de hoogte.
Meer info over de Erfgooiers speeltuin Hilversum >>>


Speeltuin Baarn
De speeltuin in Baarn is open vanaf 1 april. Ook dit jaar! Een fijne speeltuin, ook voor de kleintjes met genoeg banken voor de ouders om te genieten van een kop koffie/thee in het voorjaarszonnetje. En uiteraard dé plek voor je eerste ijsje van dit seizoen!
Meer info over de Speeltuin Baarn >>>


Oosterkwartier Baarn
De speeltuin Oosterkwartier in Baarn heeft de opening gepland op 5 april 2021, kinderen tot 10 jaar kunnen deze dag eigeren zoeken (vanaf 10u). Vanaf deze dag kun je hier weer volop spelen. Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag: 15.00-17.00 uur en woensdag en vrijdag zijn er speciale peuterochtenden van 10-12 uur. Zondag gesloten. Bekijk hier meer info over
Speeltuin Oosterkwartier Baarn >>>


Speeltuin Ons Genoegen Laren
Bij deze speeltuin zijn er regelmatig leuke activiteiten gepland. Helaas is dat op dit moment natuurlijk even anders, gezien de omstandigheden. De speeltuin in Laren is wel open voor leden. Dus er kan weer gespeeld worden door de kindjes uit de buurt.
Meer info over Ons Genoegen >>>


Speeltuin de Zoutkeet Hilversum
De Zoutkeet is een begrip in Hilversum. Heerlijk om je kinderen onbezorgd te kunnen laten spelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze weglopen of de straat op gaan. Door de grote omheining kunnen ze lekker vrij spelen. In de speeltuin staan bankjes, maar als ouder kun je ook op het terras zitten. We hopen binnenkort te horen wanneer zij weer open gaan.
Meer informatie >>>


Speeltuin Don Bosco Weesp
De speeltuin in Weesp was voornemens om op 2 april open te gaan, maar helaas moet dit nog even uitgesteld. Ze wachten nog op een go van de gemeente. Zodra we weten wanneer je hier naartoe kunt, laten we het je zo snel mogelijk weten. 
Meer info over Speeltuin Don Bosco >>>


Opening Klimbosen en klimparken
We weten nog niet wanneer het populaire klimbos in Lage Vuursche weer mag starten met ee nieuw klimseizoen, maar in Almere mag je al de bomen in van Fun Forest. Durf jij de boom in en dan via allerlei spectaculaire routes je weg weer naar beneden te vinden?
Meer informatie >>>


Opening Speelpark Oud Valkeveen
Tijd om weer te zwieren zwaaien....! Maar wanneer mag het weer? We weten het nog niet, maar we hopen dat het niet lang meer duurt. 
Meer informatie >>>



Speelplekken die het hele jaar toegankelijk zijn:

Speelbos 't Laer
Zie het speelbos langzaamaan groen worden in de lente, speel de hele zomer onder de koele bladeren uit de zon, en stamp in de herfst en de winter door de plassen en modder in dit heerlijke bos. Omheind dus fijn voor alle leeftijden. Water pompen, muziek maken, over de boomstam-bruggen lopen... je verveelt je hier nooit!
Meer info over 't Laer >>>


Heidezicht in Bussum
De speeltuin bij Theehuis Heidezicht is ook het hele jaar open! Hier kun je alle maanden van het jaar lekker spelen. En voor ouders is er aan biede kanten van het theehuis een groot terras. Nu maar hopen dat het snel weer open mag. tot die tijd bieden ze een superfijne take away met allerlei lekkers!
Meer informatie over Heidezicht Bussum >>>




Binnenspeeltuinen in 't Gooi


Binnenspeeltuin Spelekids in Loosdrecht (GESLOTEN)
Omdat niet altijd het zonnetje schijnt, is het ook fijn om te weten welke binnenspeeltuinen er in de buurt zijn. Met grote ballenbakken, klimtorens, skelterbaan en klimmuur is de binnenspeeltuin Spelekids in Loosdrecht niet meer weg te denken! Een fijne plek voor een studiedag, voor een regenachtige woensdagmiddag of om je kinderfeestje te vieren.
Meer info over Spelekids >>>


Binnenspeeltuin Monkeytown in Bussum (GESLOTEN)
In Bussum kun je terecht bij indoorspeeltuin Monkeytown. Ook hier vind je een ballenbak en klimtoestellen.
Meer info over binnenspeeltuin Monkeytown >>>


Trampolinepark Flight Deck 53 in Hilversum (GESLOTEN)

In de Clemenskerk in Hilversum vind je het unieke Trampolinepark van Hilversum. Met tal van trampolines en schuimblokken-bakken kun je hier veilig je tricks leren. Je kunt hier zelfs lessen nemen en natuurlijk ook te gekke kinderfeestjes geven. Voor de ouders is er een gezellige coffeecorner. Een echte aanrader! 
Meer info over trampolinepark Flight Deck 53 >>>



Wil je eens een andere speeltuin proberen dan waar je normaal gesproken naartoe gaat? Check op de website ons overzicht met alle speeltuinen in 't Gooi >>>


Heel veel speelplezier!
Liefs,
Maud


TIP: Ga je liever niet de deur uit, bekijk dan onze tips voor thuis >>>>