16x leuke MEIVAKANTIE uitjes in en om Nijmegen

22 april 2022
Yes, het is meivakantie! En wat is er weer superveel te doen in regio Nijmegen. Hebben jullie al plannen voor toffe uitjes gemaakt? We hebben alvast leuke eropuit tips voor je op een rijtje gezet, dichtbij en iets verder weg. Nu nog even kiezen!
16x meivakantie uitjes in en om Nijmegen

Gekleed op het kasteel

Ontdek op kasteel Hernen wat ridders aantrokken en wat de mode was voor de kasteeldames. Maak ook een rondgang met de pratende lantaarn, beleef het verhaal van de verdwenen toren en doe samen een leuke buitenspeurtocht.
Beleef het allemaalAttracties en lekker eten

Hoera, Amusementspark Tivoli is weer open! Naast de vele toffe attracties en speeltoestellen is er in de meivakantie leuk entertainment en is het pretpark dagelijks geopend. Sluit je dag af met lekker eten in het restaurant!
Daar willen we heen!Cool gezinsuitje

Op zoek naar een actief gezinsuitje? Dan is Planet Awesome een aanrader! Je kunt hier lasergamen, bowlen, e-karten, Glow in the Dark Golf spelen en nog veel meer! Tussendoor geniet je op het horecaplein van een hapje en drankje. Reserveer je activiteitenVallen & Opstaan

Ga als een pelgrim op pad met een pelgrimstasje in Museumpark Orientalis. Bewonder de twee mooie tentoonstellingen, zoals 'Ei, ei, ei!' met prachtig versierde eieren. En kijk op 7 en 8 mei je ogen uit bij de roofvogelpagode!
Ontdek dit museumparkBob Popcornfeestje

Houd je van popcorn en sappige verhalen? Kom dan zondag 8 mei naar Strandbar Stek! Samen met de makers van de Bob Popcorn-boeken ga je een heus feestje vieren. Ook is er muziek en ga je lekker lijndansen net als Bob!
Reserveer je kaartjes Kinderbevrijdingsfestival

Op 5 mei viert Lindenberg Cultuurhuis met alle kinderen van 3 t/m 12 jaar de vrijheid met mooie voorstellingen, workshops en muziek! Van een workshop graffiti en koken met tulpenbollen tot technisch knutselen en nog veel meer. Bekijk het programma Sprokkelkunst maken

Op 3 mei kun je met iederal op avontuur met je kind in de natuur van Heumensoord. Sprokkel samen takken, eikels, bladeren, veertjes, stenen en bloemen en maak er daarna mooie natuurkunstwerken van.
Ga mee de natuur in!17x oranje recepten

Met deze 17 oranje recepten voor Koningsdag (ook na Koningsdag leuk om te maken) maak je er een extra feestelijke dag van. En hoe leuk om samen met je kinderen in de keuken te staan en zelf deze oranje lekkernijen te maken! Smakelijk oranjefeestje!
Koningsdag lekkernijenVan alles te beleven

In de meivakantie kun je in het Afrika Museum een vrijheidsvogel maken van geruite pangi stoffen. Of doe de Vrijheidstour of een familie kijktour. Extra tip: reserveer een picknickmand voor een picknick in het buitenmuseum.
Wat gaan jullie doen?Metamorfosen (8+)

Na 20 jaar is dit de allerlaatste voorstelling van Theatergroep Kwatta, boordevol herkenbare verhalen en met livemuziek van Camerata Trajectina. Mooi, humoristisch en ontroerend tegelijk. Reserveer nog snel je kaartjes!
Theater in de vakantieMoederdag cadeautip

Mama's, even niet kijken en lezen; berichtje voor de papa's en kinderen. Geef je moeder een bloemetje voor Moederdag en maak er heel makkelijk zelf een tof vaasje bij. Wedden dat ze hier superblij mee zal zijn!
Creatief voor mama

In gesprek met je kind

Op 4 en 5 mei staan we stil bij oorlog en vrijheid. Hoe praat je met je kind over deze twee belangrijke onderwerpen? Ga in gesprek met je kind over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei.
Download de vragenDeze tips mag je ook niet missen! 

Hoe vrij ben jij?

Dit thema staat centraal in het Nederlands Openluchtmuseum. Op allerlei locaties in het museumpark kom je erachter wat vrijheid betekent voor mensen van vroeger én nu. Ook op het Kindererf is er weer van alles te beleven.
Leuk familie-uitje Vakantie op het fort

Bij GeoFort draait alles om de aarde. Daarom vieren ze de hele meivakantie de Dag van de aarde met nieuwe Earth Games, klimaatactiviteiten en meer! Ook leuk: er staan verschillende soorten Minecraft workshops op het programma. Ontdek het forteilandHistorisch uitje

Het preHistorisch Dorp in Eindhoven bestaat 40 jaar! Deze meivakantie krijg je daarom een tof gratis doeboekje mee bij bezoek: van wapenschild ontwerpen tot uitdagende puzzels. Ga je mee op tijdreis in dit openluchtmuseum?
Op tijdreisNationale Kinderherdenking

Dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, laat de oorlog in Oekraïne zien. Sta samen met je kinderen stil bij vrijheid tijdens de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, live uitgezonden vanuit Madurodam. In aanloop zijn er podcasts en video's. Stilstaan bij vrijheidFijne meivakantie!

Liefs, Esther