Kerstvakantie activiteiten Museumfabriek & Rijksmuseum Twenthe

23 december 2022
De Museumfabriek in Enschede staat weer bol van de activiteiten deze kerstvakantie. In dit museum draait het om creativiteit! Waar je in veel andere musea alleen mag kijken, doe je in De Museumfabriek echt mee en ga je zelf aan het werk.
Kerstvakantie bij De Museumfabriek
Tijdens de kerstvakantie kun je bij De Museumfabriek de Wunderkammer ‘Donder & Bliksem!’ bewonderen. Kinderen leren spelenderwijs van alles over loeiende stormen, knallende bliksems en stuivende sneeuw! Want hoe ontstaat een tornado, waarom regent het en waar komt onweer eigenlijk vandaan? Gelukkig kunnen we dat tegenwoordig allemaal verklaren. 

In de Museumfabriek draait het om creativiteit! Waar je in veel andere musea alleen mag kijken, doe je in dit museum echt mee en ga je zelf aan de slag. Speciaal voor de kerstvakantie is het activiteitenprogramma vernieuwd én uitgebreid. De activiteiten vinden allemaal plaats in de Makerspace. Het is niet nodig om voor de volgende workshops te reserveren.

Workshops bij De Museumfabriek


Maak je eigen rainstick 6+ 
Maak van een kartonnen koker een echte rainstick! Versier de rainstick met verschillende kleuren of teken regenwolken of een bliksemschicht!

Hoe werkt een fly stick? 6+
Ook jij kan iets laten vliegen door middel van statische elektriciteit. Maak en versier je eigen vliegobjecten en probeer daarna uit of het lukt! 

Let it snow! 8+ 
Kom naar de Makerspace en kies uit een kleine of een grote sneeuwvlok, ga aan de slag en maak er zoveel als je zelf wilt! 

Maak je eigen thundertube 4+ 
Thunder is het Engelse woord voor donder. Met deze activiteit maak je een eigen donderbuis… 

Feestelijke vuurwerk sterretjes! 6+
Maak nu jouw eigen sterretjes die nooit stoppen met sprankelen! Versier je toetje ermee of hang ze op in je kamer. 

Stralende ster 8+
Ben jij klaar voor een ingewikkelde activiteit? Dan is deze ster iets voor jou! Knippen, vouwen en lijmen… dat klinkt simpel maar houd je hoofd erbij! Dan ontstaat er stap voor stap een prachtige ster! 

Warme sneeuwvlok 8+
Maak een mooie sneeuwvlok als decoratie in de kerstboom of voor het raam. 

Workshops bij Rijksmuseum Twenthe

Workshop Soundcape maken | 6+ (8 januari 2023 - 11:00)

Hier zijn de nieuwe Futuristen! Ze dragen een soundcape, de cape die verraadt in welke stemming ze zijn! Ze bestormen de toekomst ieder op hun eigen manier: bliksemend, denderend, vrolijk, licht, bulderend, voorzichtig....

In deze workshop van Studio Koosje maak je je eigen soundcape, een cape die het geluid van jouw stemming maakt zodra je hem aandoet. Hoe? Je kiest je eigen ontwerp van stof, papier of plastic, en maakt gebruik van geluidmakende materialen, die je in je ontwerp verwerkt.

Workshop zootroop RMT

Workshop zoötroop | (10+) zaterdag 14 en 28 januari en zaterdag 11 februari van 13:30-15:30 uur.

Maak tijdens deze workshop van twee uur gebruik van de aanwezige afbeeldingen voor jouw animatie of teken je eigen figuren op een strook papier. Knip en plak jouw zoötroop in elkaar, draai ‘m rond en genieten maar!Klik hieronder voor alle informatie over de kerstvakantie activiteiten bij De Museumfabriek

Naar de website