Superleuk interview: Rene van Meurs

20 februari 2024
René van Meurs maakt zijn presentatiedebuut in het familieprogramma Back to the Hype en wij mogen hem interviewen. Kidsproofreporter Julian (11) stelt al zijn vragen aan René. Lees je mee?
Rene van Meurs maakt presentatiedebuut in Back to the Hype
Wij zijn hier thuis al een tijdje fan van René. Dus dat Julian nu met hem in gesprek mocht, was best heel spannend. Maar deze vader, cabaretier en nu dus ook prestator is echt een leuke man. De spanning verdween in de eerste minuut en wij hebben René beter leren kennen.

Gloednieuw familieprogramma

In het kort over de familieshow: Sommige hypes zijn van korte duur, andere komen steeds weer terug. Elke generatie heeft zijn eigen favoriete speelgoed, idolen en mode. Denk je aan flippo’s, fidget spinners, de lavalamp, Pop It of de petticoat, dan denk je aan Back to the Hype! Stand-upcomedian René van Meurs debuteert in Back to the Hype als presentator en speelt het spel met twee teams van 3 generaties. Het programma is sinds 27 januari elke zaterdagavond te zien bij NPO Zapp.Jij bent eigenlijk cabaretier, waarom wilde je graag presenteren? Was dit al lang een droom voor je? of kwam het op je pad?

"Ik was er helemaal niet mee bezig. Theater was mijn enige grote liefde. Ik werd gevraagd om auditie te doen". Eerst was hij heel verbaasd, omdat hij toch wel bekend is van de grappen voor volwassenen. Toch werd hij gevraagd, want het is een volwassen man, maar er zit nog wel een kind in hem. Zo zeiden de programma-makers. Dus besloot hij auditie te doen.

Vond je het spannend om auditie te doen en ineens te presenteren?

"Ik vond het niet spannend! Na volle zalen met soms wel zesduizend mensen is TV maken, echt minder spannend. De kinderen maken het ook leuk. Ze zijn slim, ze weten heel veel en zij zijn vaak veel sneller dan de ouders en grootouders". Voor René is er voldoende ruimte om gesprekken te voeren, grapjes te maken, of bijvoorbeeld de opa's en oma's een dansje te laten maken. Erg grappig om te zien hoe opa de Macarena danst!Presenteren is niet moeilijk zegt René, het gaat hem goed af. Daar is Julian het mee eens! Soms is het wel wennen vertelt René. In het theater kun je het hele podium gebruiken. Bij een TV-opname moet je op bepaalde punten staan en altijd opletten in welke camera je kijkt. Dat was wel even wennen. Gelukkig helpt de crew hem daarbij.

Het enige dat René lastig vindt, is het kort houden. Hij kletst de show heel gemakkelijk aan elkaar en dat betekent veel werk voor de montage. Julian moet hier erg om lachen.

Speel je zelf graag spelletjes?

"Nee, ik kan niet tegen mijn verlies" vertelt René. Op de achtergrond roept zijn vriendin "scrabble"..... nu weten we meteen zijn lievelings spelletje!
Wij denken dat hij soms best van spelletjes houdt. Hij vertelt ons dat hij zelf als kandidaat meegedaan heeft aan verschillende spelprogramma's, waaronder 'De slimste mens', 'Weet ik veel' en 'Beat the champions'. Dus hij weet ook hoe het is om kandidaat te zijn.

Wat is jouw favoriete hype van vroeger?

"Goede vraag Julian! Ik was helemaal gek van flippo's. Vooral omdat ik dan heel veel chips kon eten. De flippo's zaten namelijk ín de zakken chips en ik had er heel veel!"Waren er meer hypes waar je aan mee deed?

"Nou, niet heel veel. Wat ik eigenlijk nooit heb begrepen is 'smurfensnot' en 'lijmballen' maken. Dat vond ik niks.

Wie was jouw idool?

"Ik had niet echt een idool vroeger, of posters boven mijn bed. Ik was wel fan van Jari Litmanen. Tijdens het voetballen op straat, wat ik veel deed met mijn vrienden, was ik altijd Jari Litmanen". Welke viral vind jij het grappigste uit de spelronde 'What's next'?

"Die video met die Duitse jongens die het tafelkleed onder het servies uittrekken. De truc lukt, maar daarna gaat het heel erg mis". Julian herkent de video en beide moeten erg lachen. 

Heb je ook bloopers gemaakt?

"Ja, ik heb een keer het antwoord gegeven bij het stellen van de vraag. Suf"

Mogen wij die bloopers een keer zien?

"NEE JULIAN!" (we moeten allemaal erg lachen) Julian benadrukt dat deze waarschijnlijk heel goed worden bekeken! Dat is waar. Je hebt gelijk, wie weet komt dat ooit nog. 

De winnaars van de show winnen oa een dagje uit naar een pretpark naar keuze. Wat is jouw favoriete pretpark?

"Een pretpark met heel veel achtbanen, met veel loopings, ik houd erg van snelheid".

Tot slot heeft Julian 5 dilemma's voor René:

1. Nooit meer werken, of nooit meer op vakantie?
"oei dat is een meteen een heel moeilijke! Maar na enige druk van Julian antwoordt René: "nooit meer vakantie".
2. Theater of Televisie? "Theater"
3. Kandidaat zijn of presenteren? "Presenteren"
4. Een eigen viral of een optreden voor de Koning? "Eigen viral"
5. Walibi of de Efteling? "Efteling"

We hebben deze leuke presentator beter leren kennen. We bedanken voor het fijne gesprek en hij bedankt Julian. Kijken dus!

Het programma Back to the Hype is elke zaterdag te zien om 18:00 uur bij NPO Zapp. De eerste aflevering was 27 januari. Heb je deze gemist, dan kun je de aflevering(en) altijd bingen of terugkijken met de NPO Start-app.

Bekijk hier alle afleveringen

Een super leuke spelshow vol herkenbare hypes, idolen en grappige video's. Leuk voor het hele gezin.

Heel veel kijkplezier!
Julian (en Maud)

Waar kun je René van Meurs van kennen?

René van Meurs is bij het grote publiek bekend als comedian. Hij heeft in 2023 de belangrijke cabaretprijs de Poelifinario gewonnen. Hij is op dit moment druk met zijn presentatiedebuut en daarnaast met een nieuwe theatershow die vanaf het najaar te zien is in de grote theaters in Nederland. Wij hopen vooral dat hij nog heel veel opnames gaat maken van Back to the Hype en kijken nu alweer uit naar zaterdagavond.

Naar de website