10x omdenk uitjes met kinderen

13 januari 2021
Wat kun je in deze bizarre tijden met het coronavirus nog doen met de kinderen? Veel uitjes zijn niet mogelijk... of toch wel? Wij hebben even flink omgedacht want eigenlijk kan er stiekem nog heel veel! Lees onze 10 tips hieronder:
10x omdenkuitjes kinderen

Naar het zwembad... in je eigen badkamer

Laat het bad vollopen en ga samen in bad! Trek voor het échte zwembad gevoel je mooiste badpak of zwembroek aan én leg je favoriete badhanddoek klaar voor achteraf. Tip: heb je thuis zo'n leuke discolamp? Licht uit, discolamp aan, en het lijkt net discozwemmen zoals in het zwembad!

Bowlen... met waterflessen in de achtertuin of op straat

Wie gooit het eerste een strike? Het enige dat je nodig hebt om thuis te bowlen zijn een aantal lege plastic flessen én een bal. Je kunt de flessen vullen met een laagje water om ze wat zwaarder te maken. Wel goed de dop dichtdraaien als je het binnen speelt ;) Ook leuk: maak er gelijk een gezinstoernooi van met voor de winnaar een prijs!

Naar de kinderboederij... in de kinderkamer

Meneer Beer en mevrouw Konijn zijn vandaag de ster van de slaapkamerkinderboerderij! Verzamel samen alle dierenknuffels en bedenk wat je deze dieren in het echt zou voeren. Zijn er eigenlijk wel beren op de kinderboerderij?Een museumbezoekje... aan de keukentafel 

Veel musea hebben voor komende weken toffe tips gedeeld voor thuis. Denk bijvoorbeeld aan deze leuke science proefjes van NEMO of een online kijkje bij het Rijksmuseum. Heb je een creatieveling thuis zitten? Je kunt ook je eigen museum maken. Laat de kinderen aan de slag gaan met verf en knutselspullen en maak daarna samen een tentoonstelling door het hele huis. En de rondleider? Dat is de kunstenaar zelf!

Naar de bioscoop... op je eigen bank

Komt net die leuke kinderfilm in de bioscoop, kunnen jullie er niet heen... of toch wel! Veel bioscopen hebben ook een online streamingsdienst waarmee je gewoon de nieuwste films kunt kijken thuis. Voor het echte bioscoopgevoel hoort er ook popcorn bij én zetten we het licht uit. Nu alleen nog kiezen welke film!

Taartjes eten op het terras... in je eigen thuiscafé

Lekker in het lentezonnetje op een terrasje zit er helaas dit weekend niet in... Maar wat als het café naar jou komt? Dek samen met de kinderen een gezellig tafeltje binnen, of in de tuin, voor jullie eigen thuiscafé. Je kunt zelf allerlei lekkers bakken om te serveren óf bestel het bij één van deze lokale restaurants die thuisbezorgen! Ook leuk: laat de kids een menukaart knutselen en voor ober of serveerster spelen. Naar die leuke speelgoedwinkel... maar dan online

Weet jij welke lokale winkels ook allemaal een webshop hebben en thuisbezorgen? Neus eens samen over de website en laat de kinderen iets leuks kiezen, zodat het de komende weken éxtra leuk is thuis. Zo help je ook gelijk de lokale ondernemer. 

Naar de sportclub... op het veldje in de wijk 

Geen voetbal, hockey, dansles of paardrijden meer... Neem de kids toch mee naar buiten voor een uurtje lekker bewegen. Natuurlijk wel op een rustig plekje! Leuk: vraag de kinderen wat ze normaal doen tijdens hun sporttraining en probeer dat na te doen.

Spelen met vriendjes... via videobellen

Al een week lang niet met vriendjes of vriendinnetjes spelen, dat is toch wel even gek voor jonge kinderen... Hoe leuk om ze toch even te zien via Skype, Facetime of Whatsapp videobellen. Zo hebben de kleintjes hun vriendjes waarschijnlijk nog nooit gezien, dat maakt het extra leuk. En psst... opa & oma vinden het vast ook heel leuk om te videobellen!

Spelen in de natuur... in de natuur

Joepie! Deze kan wél gewoon. Lekker naar buiten voor een wandeling of om buiten te spelen. Let wel op dat het een rustig plekje is zodat je voldoende afstand van anderen kunt houden. Tip: bekijk onze blogpagina voor leuke buitentips met kinderen.

Veel plezier!

Leuke dingen om thuis te doen met kinderen

Benieuwd naar meer tips? Lees snel onze blog met 50 tips om thuis met kinderen te doen!

Corona tips kinderen