Nationale Voorleesdagen in de bieb

16 januari 2023
Van 25 januari t/m 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is altijd een fijn momentje tussen ouder en kind én belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Bekijk alle activiteiten en reserveer je plek voor de Nationale Voorleesdagen in de bieb!
Bibliotheek Utrecht heeft tijdens de Voorleesdagen veel leuks voor kids in petto. Geniet samen met je kleintje van een verhaal voorgelezen door Douwe Bob (met muziek!) of ga samen naar een voorstelling over het prentenboek van het jaar. Laat je kind één of meer van de leuke activiteiten kiezen en plan jullie uitje.

Voorleesontbijt met Douwe Bob (2+ jaar)

De aftrap is dit jaar van zanger Douwe Bob. In de Grote Hal van Bibliotheek Neude zorgt hij voor een muzikale en vrolijke start van de Nationale Voorleesdagen. Kom mee ontbijten met je kleintje en luister naar het prentenboek van het jaar, voorgelezen door Douwe. Uiteraard gaat hij niet naar huis voor hij zelf een liedje gezongen heeft.

In de bieb staat een ontbijtje voor je klaar, neem je je eigen picknickkleedje me?

Woensdag 25 januari, 9:30 - 10:15 uur (inloop vanaf 9:00 uur) · Bibliotheek NeudeVoorleesfeestjes in alle bibliotheken van Utrecht – gratis! (3-6 jaar)

Kom luisteren naar het prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ en vier het feestje mee! Met slingers, iets lekkers en een feestmuts voor je kleintje en zijn of haar knuffel. Utrechtse voorleeshelden lezen ieder half uur voor. Uiteraard kun je ook een tas vol prentenboeken mee naar huis nemen. In Bibliotheek Neude leest om 15.00 uur burgemeester Sharon Dijksma voor!

Woensdag 25 januari, 15:00 - 17:00 uur (elk half uur) · ALLE Bibliotheken van Utrecht (m.u.v. Waterwin)Maximiliaan Modderman geeft een feestje (2+ jaar)

Vrolijke voorstelling met muziek over feest, vies worden en er lekker een puinhoop van maken. Gemaakt en gespeeld door theatermaker Marianne van Houten. Gebaseerd op ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, het prentenboek van het jaar.

Zondag 29 januari, 10:00 - 10:40 & 11:30 - 12:10 uur · Bibliotheek Neude (UITVERKOCHT)
Zondag 5 februari, 10:30 - 11:10 uur · Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum (UITVERKOCHT)Lekker verder lezen

Ga na de activiteiten met een volle tas boeken naar huis. Zoals de titels uit de Prentenboek Top 10, verkozen tot de leukste prentenboeken van het afgelopen jaar. Het lidmaatschap van de bieb is gratis voor alle kinderen tot 18 jaar, wel zo fijn.Veel plezier! Naar de website