• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Vrolijk parapluutjeTerug naar het overzicht

Regent het buiten? Dat maakt toch niets uit? Knutsel zelf een vrolijke paraplu.
Wat heb je nodig?
Blauw, groen, geel, rood en grijs papier, een schaar, lijm en stiften.

Hoe maak je de paraplu?
Neem een langwerpig blauw vel als ondergrond. Knip uit het groene, gele en rode vel een vierkant van ongeveer 15 bij 15 centimeter. Van deze vellen vouw je de vlakken van de paraplu. Dit doe je zo:

Neem een van de vierkante velletjes. Vouw dit dubbel, met twee tegenoverliggende punten naar elkaar, zodat er een driehoek ontstaat. Vouw het velletje weer open. Neem nu een helft van het opengevouwen papier en vouw dit om, met een van de staande zijkanten van de driehoek op de middenlijn van het velletje. Dit klinkt ingewikkeld, maar als je het gewoon probeert en goed naar het voorbeeld kijkt, ontdek je dat het niet moeilijk is. Doe dit ook met de andere kant. Je hebt nu één vlak van de paraplu. Vouw voor de andere twee vlakken de andere velletjes. 

Knip de steel van de paraplu uit het grijze papier. Nu lijm je alles op de blauwe ondergrond vast volgens het voorbeeld. Versier de paraplu leuk met je stiften en klaar! Knutsel ze!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!