Kidsproof blogTerug

Nieuw seizoen, nieuwe uitjes: onze tips voor september en begin oktober

8 september
Alweer een beetje aan het schoolritme gewend? Wij nog niet helemaal. Gelukkig is het nieuwe Uitseizoen begonnen. En hoe! We worden weer helemaal blij van onderstaande tips!
Familiedag Rijksmuseum
Neem een kijkje in het restauratielab, luister naar verhalen over Rembrandt óf teken de kapitein en luitenant uit de Nachtwacht na. Tijdens de Familiedag op zondag 29 september organiseert het Rijksmuseum gratis kinderactiviteiten!

Nieuw seizoen Kijk Muziek!
De mooiste muziek om te horen en te zien in de serie muziektheater van Muziekgebouw aan 't IJ! Wat dacht je bijvoorbeeld van Waai (2+), Tuinieren met Slagwerk (6+) of Klank ( 2+)? Check snel het complete nieuwe programma!

De Egyptische god Bes (8+)
MuseumJeugdUniversiteit in het Allard Pierson! Volg dit najaar vier colleges over de Egyptische god Bes. Kom van alles te weten over deze grappige kleine god die dol is op dansen en muziek. En die helpt als je bang bent in het donker.

Klassieke korting op muziek
Klassieke muziek leuk voor kinderen? Met het lidmaatschap Entrée Junior zeker! Je ontvangt kortingen op kinderconcerten en uitnodigingen voor unieke events in Het Concertgebouw. Ontdek samen de wondere wereld van klassieke muziek!

Fabeltjeskrant (6+)
Ben jij ook dol op de liedjes van de Fabeltjeskrant? Zing ze op zondag 22 september luidkeels mee in Het Concertgebouw. Alle hits komen voorbij! Van het stoomlied tot drink meer prik...

Kinderboekenweek
In de kinderboekenweek, van 2 tot en met 13 oktober is er van alles te doen in de verschillende OBA vestigingen. Van workshops, silene disco tot diverse voorstellingen. Reis je mee?

Family Sundays
Schuif elke laatste zondag van de maand aan bij Jansz. Het vroege diner staat helemaal in het teken van familie, genieten, spelen en snelle en goede service! Een mooie afsluiting van de maand!

Zwier (1+)
Stap in met de vijf muzikanten en draai rond, en rond, en rond in Het Concertgebouw! Zwier is een muzikale zweefmolen voor dreumesen en peuters. Kom op 23 of 28 september samen zwieren.

Gratis proefles!
Ben jij 5 jaar of ouder en lijkt schaatsen je leuk?
Schrijf je dan nu in voor de speciale Kidsproof schaatsles op 13 oktober op de Jaap Eden IJsbaan! Neem al je vrienden mee &
vul code KIDSPROOF in.

Rimpelsteeltje (6+)
Op 29 sept. kun je in De Meervaart een fantasierijk, muzikaal sprookje mee maken. Een oude mevrouw verliest haar grip op realiteit. Gebaseerd op Repelsteeltje, maar met onverwacht einde.

Assepoester (6+)
Dit kinderconcert van het Concertgebouworkest op 29 september geeft je het gevoel alsof je in en sprookjesboek stapt! Met de kleurrijke muziek van Prokofjev wordt het nog levendiger!

Familie Bootcamp!
Druk leven en jonge kids (2-7 jr)? Kom dan lekker sámen sporten en lol maken bij de bootcamps van Fit family.  Zaterdag- en zondagochtend in het Amsterdamse Bos!

DAT! Theater
DAT!school in Amsterdam Noord opent de theater-deuren voor families! Kom langs en laat je verrijken door grappige, herkenbare, fantasierijke en spannende familievoorstellingen voor jong en oud.

Archeologiedagen
Ontdek welke verhalen onder de grond zitten tijdens de Nationale Archeologiedagen! Van 11 t/m 13 okt ga je zelf op onderzoek uit en leer je op verschillende plekken meer over archeologie!

Run for KiKa
Ren zondag 6 oktober mee met de vierde editie van Run for KiKa Amsterdam. Ren 10 km, 5 km of doe mee met de 1 km KidsRun voor Stichting Kinderen Kankervrij. Haal samen geld op voor de kinderen!

Joop Gilliamse
Deze unieke vorm van kinderopvang biedt jou als ouder de kans om je kind te zien ontwikkelen! Deze oudercrèche zorgt 4 dagen in de week voor opvang voor kinderen van 1 t/m 4 jaar, voor en door ouders!

Plukken maar!
Vanaf 14 sept kunnen we weer heerlijke biologische appels en peren plukken bij Landgoed de Olmenhorst! Met veel extra activiteiten in de boomgaard. Dus laarzen aan en plukken maar!

Juwelen voor kids
Zwierende baljurken, en schitterende juwelen, in de Hermitage is alles bling-bling! Zoek inspiratie in de tentoonstelling Juwelen voor jouw eigen sieraden ontwerp. En doe mee met de kindercursus!

Voor alle tips in september en oktober, klik hier!