10 superleuke én makkelijke kerstdiner-op-school-tips

14 december 2016
10 leuke én makkelijke kerstdiner-op-school tips van Annemarie!

Het kerstdiner op school is toch wel één van de leukste en spannendste avonden op school. Mooi aangekleed, in het donker op weg naar school en dan snel het met lichtjes en kaarsjes versierde klaslokaal in! Mét natuurlijk een schaal lekkers.
En dat laatste, dat vind ik nou best ingewikkeld! Want ik ben géén keukenprinses. Ik wil het liefste sámen met de kinderen het gerechtje klaar kunnen maken én het moet lauw of koud ook lekker zijn!

Dus daarom, voor de gemaksmoeders onder ons, mijn top 10 "Hoe overleef ik het kerstdiner op school? recepten:

1. Marshmellow pops
Op een stokje dus, want dat is helemaal hip. Ik heb me ooit gewaagd aan cake pops, maar dat was me echt te ingewikkeld. Deze marshmellow-variant is stukken makkelijker: stokje erin, gesmolten chocolade en sprinkles erover strooien. En kinderen vinden ze ook nog eens héél lekker!

2. Kerstboompjes op een stokje
Kan niet misgaan! Bakprinsessen bakken verse brownies, ik weet uit ervaring dat chocoladecake uit de supermarkt ook prima werkt. Driehoekje uitsteken, groen en rood gekleurde m&m's er opplakken (met een beetje poedersuiker en water of gesmolten chocolade) en hopsa, een zuurstokje er onderin prikken. 

3. Uitsteek-komkommertjes
Vorige jaar waren ze bij ons een grote hit! Ze zien er leuk uit, ze zijn gezond én je kunt ze samen met je kind(eren) maken. Het enige dat je nodig hebt zijn kleine uitsteekvormpjes.

4. Feestfruit met choco-dip
Een beetje gezond, maar dan wel met een feestelijke chocodip erop! Fruit aan het stokje prikken, aardbei als hoedje er boven op en dippen maar! Extra leuk als je er nog wat groen-rode spikkeltjes over heen sprinkelt.

5. Gevulde eieren
Eieren koken is niet echt mijn specialiteit, ze zijn standaard lekker hard. Dat komt bij dit recept echter wel goed uit! Meng het eigeel tot wat lekkers en de kinderen spuiten het met veel plezier terug in de eieren! Ben je een pro? Spuit het mengsel er in kerstboomvorm in en doe kleine spikkeltjes op de puntjes!

6. Soesjes met spikkels
Deze soesjes koop je kant en klaar bij de supermarkt. Dubbeldip ze: eerst in opgewarmde chocolade en dan in een bakje met rood-wit-groene spikkels. Mjam! Wil je een iets hartigere variant? Maak ze dan met soepstengels!

7. Olaf op een stokje
Met satéprikkers, marshmellows en dropjes maak je zo een sneeuwpoppetje als toetje! Kun je (ijs)koud serveren! En als je net iets handiger bent dan ik, kun je 'm vast op Olaf laten lijken.

8. Appelroosjes
Balderdeeg, appel en kaneel zijn altijd een goede combi. De appelplakjes leg je op lange stroken bladerdeeg, oprollen en in de oven! De truc: de appelplakjes heel even in kokend water met citroen leggen zodat ze niet breken.

9. De allermakkelijkste
Maar dan wel leuk gepresenteerd én met een gezond extraatje: poffertjes met aardbeien en poedersuiker op satéprikkers!

10. De uitsmijter
De soesjes kerstboom! Oewah, zó mooi en zó lekker! Dompel je soesjes in glazuur of gesmolten chocolade en stapel ze tot een mooie toren. Strooi er eetbare pareltjes overheen voor de finishing touch. Extra leuk als je om het bord kerstlampjes (op een batterijtje) legt... 

Fijn kerstdiner!!