10 traktatietips!

9 januari 2017

Het is een hele happening, het verzorgen van een traktatie als je zoon of dochter weer een jaartje ouder wordt! Daarom geven wij je 10 traktatietips ter inspiratie. Klik op de groene titel om naar de omschrijving te gaan!

Weiland vol dieren
Een traktatie waarmee je hoge ogen gooit en toch is dit op het lijf van de gemaksmoeder geschreven! Je hebt slechts cake, groene marsepein, poedersuiker en plastic dieren nodig en dan kun je aan de gang om een heel gezellig weiland te maken!



Rupsje uit de appel
Ken je rupsje nooitgenoeg? Nou in deze traktatie klimt hij net uit de appel! Een hele vrolijke en verantwoorde traktatie. Het vraagt klein beetje voorbereiding, maar het valt nog lang niet in de categorie “uren in de keuken”!



Happy Feet!
Trakteren op supervrolijke pinquins! Het maken van deze pinquins is wel een echt knutselwerkje, maar daar kan zoon- of dochter-lief perfect bij helpen!



Eierkoekmuis
Eierkoeken lenen zich perfect voor het maken van een leuke traktatie! Wedden dat alle kinderen in de klas een glimlach krijgen van deze leuke muizen met roze staart!



Babybelbootje met haai
Leuke bootjes met ruimte om het zeil een boodschapje te schrijven! Zorg voor een leuke servetten als ondergrond om het plaatje af te maken.



Feestfruit met chocodip
Ook als er kinderen niet zo van fruit houden zal deze traktatie in de smaak vallen! Door de choco- en discodip zal iedereen zijn vingers aflikken!



Vlinders trakteren
Gemaksmoeders… dit is hem hoor! De ultiem makkelijke traktatie met toch een superleuke uitstraling! Kwestie van zakjes vullen en ze afmaken met gekleurde chenille en oogjes!



Cakepops
Niet alleen een feest om uit te delen, maar ook een feestje om samen te maken! Vooral het maken van de finishing-touch is superleuk!



Druivenrups
Een schattige traktatie voor peuters en heel verantwoord en makkelijk te maken.



Hokus Pokus Pilatus Pas
Een betoverend mooi toverstafje gemaakt van (hoe simpel!) een soepstengel, doosje rozijnen, karton en keukentouw!





Bakspulletjes zoals het groene marsepein voor het weiland kun je kopen bij Bakken & Zo en voor de knutselspullen kun je terecht bij Crea-art.