De app Perfect Earth Animals

11 oktober 2016
Het is zo fijn om het bos in te gaan, maar soms is het lastig om je kinderen hier ook van te overtuigen. Vanaf nu staan ze te zeuren of ze mee mogen naar het bos. Er is namelijk een geweldige nieuwe app ontwikkeld! Wij hebben hem getest!
Hoe krijg je kinderen mee het bos in? Nou, heel simpel, door er een leuk spel aan te koppelen! Zo ontwikkelde Staatsbosbeheer samen met een ontwikkelaar de app Perfect Earth Animals! Een beetje zoals Pokémon Go (al was deze er eerder!) is dit een app waarmee je in het bos, of een stadspark, virtuele dierenkaarten moet verzamelen. Zodra je in een gebied komt zie in de kaart van de app bolletjes met een voetspoor staan. Deze lokatie moet je opsporen en heb je hem gevonden dan krijg je een dierenkaartje met informatie over het desbetreffende dier.  

Samen met mijn zoon van vier ga ik de app in ons favoriete bos, Het Leesten, uittesten. Zodra we de auto uit zijn openen we direct de app! Lieuwe is nog iets te klein om het hele idee te snappen maar hij weet wel dat we iets spannends gaan doen, een speurtocht. De eerste lokatie moet dichtbij zijn, maar het is even wennen, we lopen al kijkend op het schermpje wat te dolen. En ja hoor, bij de Kiosk De Ugchelse Berg, hebben we het eerste kaartje te pakken! We hebben een kaartje van een vlinder te pakken. Dit kaartje wordt nu in onze collectie geplaatst en thuis kunnen we de informatie over dit dier teruglezen. 

Ja, en dit smaakt naar meer. Mijn zoon heeft normaal alleen maar aandacht voor de enorme zandberg bij Het Leesten, maar nu volgt hij me braaf omdat we de volgende hotspot gaan pakken! Ik geniet erg van het in het bos wandelen, het is ook hét perfecte weertje, maar ik geniet er bijna nog meer van dat ik hem zo lekker mee krijg! Na een meter of 500 naderen we het volgende punt, en we hebben een kaartje van een pad erbij in onze collectie! En zo wandelen en verzamelen wij nog even lekker door! Iedereen blij! Wat hebben wij zo de warme chocolademelk en pepernoten verdiend!

Eenmaal thuis bekijken we de collectie en het is erg leerzaam, van elk verzameld dier wordt leuke info gegeven. En, ook leuk je kunt op heel veel verschillende plekken gaan speuren. De meeste dierenkaartjes vind je op de wandelroutes van Staatsbosbeheer, maar ook in verschillende stadsparken zijn dierenkaartjes te verzamelen!

De app staat gratis voor je klaar in de appstore of Google Play!

Veel plezier allemaal! Groetjes, Annet