Dierenuitjes in eigen omgeving

4 april 2017
Kinderen en dieren, dat is een hele goede combinatie! Er zijn in de regio Apeldoorn-Deventer genoeg leuke plekjes te vinden om de leukste en liefste dieren te bekijken, te knuffelen of er mee op pad te gaan! Wij tippen een paar hele leuke opties voor een dierenuitje!

De Kronkel
Dit is iets wat je niet snel meer gaat vergeten, een huifkartocht over de Veluwe. Bij Huifkarcentrum De Kronkel krijgen jullie als gezin een huifkar (en een paard ervoor!), een goede uitleg en dan ben je klaar voor vertrek! De route is voor je uitgestippeld, dus jullie hoeven alleen nog maar te genieten en te stoppen op de leukste picknickplekjes.

Apenheul
Eén van de populairste Nederlandse uitjes hebben wij vlakbij: De Apenheul! Goed voor een hele dag vermaak met maarliefst 300 apen die je kunt bekijken. Check ook vooral bij binnenkomst even wanneer de voedermomenten van de apen zijn. Superleuk om te zien en er wordt dan ook nog eens heel veel uitgelegd over de apen! Plan je bezoek niet op een hele drukke dag, want dan laten de apen zich minder zien en zijn ze gewoon minder leuk! Op de homepage van de Apenheul vind je een handige druktemeter! 

Vlindertuin De Kas
Vlinders in alle soorten en maten én in de allermooiste kleuren! Stap deze vlindertuin in Zutphen binnen en laat je overweldigen door al het moois dat langs komt fladderen! Er worden regelmatig nieuwe vlinders geboren, dus kom zeker regelmatig terug voor een bezoekje!

Koeknuffelen
Wij zijn groot fan van koeien! En hoe tof is het dat je in Voorst lekker mag komen knuffelen met een koe. Ze zijn zo lekker warm en heel rustgevend! Zomaar even binnenlopen kan niet, je moet van te voren even een momentje plannen dat jullie komen knuffelen!

Ezelwandelingen
In onze regio zijn er drie plekken waar je met een ezel kunt gaan wandelen! Zo gezellig en een goede variant op gewoon een wandeling, zo wordt wandelen voor kids in eens erg leuk! Je kunt terecht bij De koperen ezel in epe, bij de Vetweide in Almen of bij Hotel Gaia in Diepenveen.

Kinderboerderijen
En natuurlijk altijd een goede optie in een verloren uurtje of om een beetje chagrijnige kinderen weer vrolijk te krijgen: De Kinderboerderij! Gratis, veel te knuffelen en veel te spelen! Wil je eens een grote kinderboerderij opzoeken dan is Kinderboerderij Strubbert een hele leuke tip! Er zijn hier 160 dieren, waaronder kangoeroes en alpaca's! Ook is de speeltuin geweldig! Deze kinderboerderij is niet gratis en iets verder rijden, maar zeker de moeite waard!