Famke van Bakken & Zo heeft hele leuke baktips voor kerst!

14 december 2017
Ken je Bakken & Zo? Een superleuke winkel Apeldoorn met allerlei benodigheden voor bakfanaten! Creatief brein van Bakken & Zo, Famke, geeft ons twee hele leuke en simpele bakideeën waarmee jij kunt shinen tijdens de kerstviering op school of thuis! Kies voor een zoete kerstboom, de hartige kerstboom.... of als je toch bezig bent... maak ze lekker allebei!

Elk jaar met de kerst zijn er weer allerlei gelegenheden waar lekkere hapjes voor gemaakt kunnen worden. Het kerstontbijt of diner op school, de brunch of het diner met familie of vrienden. Wat is er leuker dan zelf een makkelijk maar super lekker hapje te maken?! Wat vind jij lekkerder hartig of zoet? Ik zelf ben gek op hartig maar misschien hou jij wel meer van zoet? Daarom heb ik een hapje gemaakt waarvan je de vulling naar je eigen smaak kunt maken. 

Zoete Kerstboom

Benodigdheden zoet hapje:
Kerstboom uitsteker
Bladerdeeg (per 2 plakjes maak je 3 hapjes)
Chocolade druppels**
Geklutst ei
Sesamzaadjes
Suiker
Papieren cakepopstokje

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Steek uit de plakjes bladerdeeg de kerstboompjes. 3 boompjes per plakje. Leg de helft van de kerstbomen op de bakplaat die je eerst bekleed hebt met bakpapier. Bestrijk de randen van de boompjes met een beetje ei en leg hierop mooi naast elkaar chocolade druppels op. Leg hierop weer een boompje met een stokje bij de stam van de boom en duw met een vork de randjes heel goed op elkaar. Bestrijk ze met het geklutste ei en bestrooi ze met sesamzaad en een beetje suiker Bak de mooi goudbruin in ca 15-20 minuten.
** gebruik je fantasie en stop in de boom ook rustig ook andere lekkere dingen zoals jam of marshmallow (ook lekker bij de chocolade), en kun je nog meer bedenken?





Hartige Kerstboom
Benodigdheden hartig hapje:
Kerstboom uitsteker
Bladerdeeg (per 2 plakjes maak je 3 hapjes)
Pesto**
Geklutst ei
Sesamzaadjes

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Steek uit de plakjes bladerdeeg de kerstboompjes. 3 boompjes per plakje. Leg de helft van de kerstbomen op de bakplaat die je eerst bekleed hebt met bakpapier. Bestrijk de randen van de boompjes met een beetje ei en leg hierop een klein schepje pesto. Leg hierop weer een boompje en duw met een vork de randjes heel goed op elkaar. Bestrijk ze met het geklutste ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak de mooi goudbruin in ca 15-20 minuten. *Je kunt ook in de hartige hapjes een papieren cakepopstokje doen net als ik in de zoete hapjes heb gedaan.
** hou je niet van pesto? Gebruik dan geraspte kaas of pizza saus met geraspte kaas of iets anders wat jij lekker vindt....






De benodigdheden zoals de uitstekers in de vorm van een kerstboom en de papieren cakepopstokjes haal je in de winkel van Famke, bij Bakken & Zo!

Wil je nog meer inspiratie voor leuke kersthapjes? Bekijk dan ook de top 10 kersthapjes voor op school!