Survival-tips voor een kinderfeestje

22 januari 2017
Help, het is weer tijd voor een kinderfeestje! Onze top10 survivaltips helpen jou het feestje door!

Event manager, cateraar, juf, politieagent, verpleegster, chauffeur, kunstenares, clown... tijdens een feestje ben je dit allemaal tegelijk! Best heftig eigenlijk! Maarja een kinderfeestje is voor jouw jarige natuurlijk helemaal het einde, een fantastisch moment! Met deze survival-tips kun je er zelf ook van genieten!

De top 10 Survivaltips voor een kinderfeestje:

1. Humor!

Echt.... humor houdt je ontzettend op de been!

2. Beperk het aantal kinderen
Als vuistregel geldt de leeftijd van de jarige plus één. Natuurlijk is het cool om veel kinderen op een feestje uit te nodigen, maar het maakt het feestje er echt niet leuker en gezelliger op.

3. Een niet te lang durend feest
Laat het feestje niet té lang duren... Voor kinderen van een jaar of vier / vijf is een feestje van 2 uurtjes perfect. Voor kids van zes is 3 tot 3,5 uur prima. Daarna is de jarige waarschijnlijk compleet gevloerd door alle indrukken en emoties!

4. Draaiboek
Maak een draaiboekje voor jezelf met tijden en activiteiten

5. Thuisfeestje
Geef je thuis een feestje? Vooral bij de jonge kinderen is de aandachtspanne kort. Het is daarom handig om verschillende activiteiten af te wisselen (rustig en actief, binnen en buiten). Kies een thema voor het feestje, dan heb je een kapstok waar je allerlei activiteiten aan op kunt hangen. Maak een buiten én een binnenprogramma voor als het regent.

6. Wees flexibel
Aaah zitten de kinderen allemaal vol met te veel energie? Probeer ze dan echt niet aan tafel te krijgen voor een rustige activiteit, maar kies voor een buitenspel zodat ze even kunnen uitrazen en ga pas daarna met ze aan tafel zitten! In de DIY-categorie vind je genoeg inspiratie voor leuke spelletjes en knutselactiviteiten.

7. Feestje buiten de deur
Kies je voor een feestje buitenshuis? Doe dan inspiratie op in de categorie Kinderfeestjes, je vindt hier heel veel verschillende kinderfeestjes en voor verschillende budgetten. Wat denk je bijvoorbeeld van een kinderkookcafé of kies je juist voor een binnenspeeltuin? 
Vergeet niet te vragen of je als ouder erbij mag blijven en of je misschien nog meer begeleiding mee kunt nemen? En ook handig; vraag om een slecht-weer alternatief!

8. Vraag hulp
Je hoeft een feestje echt niet in je eentje te doen en er dan vervolgens achter te komen dat je helemaal geen foto's hebt gemaakt....

9. Spel voor cadeau's uitpakken
Maak van het uitpakken van de cadeau's al een leuk spel! Zet alle kinderen in een kring op de grond en laat in het midden een fles ronddraaien. Als de fles stopt met draaien mag het kind dat aangewezen wordt door de fles een cadeautje geven.
Of speel memory. Elk kind krijgt een kaartje, de jarige krijgt de andere kaartjes en draait er steeds één om. 
Ook hilarisch: vul ballonnen met briefjes waarop de namen van de kinderen staan en blaas ze op. Om en om mogen ze een ballon lek prikken en het kind waarvan de naam uit de ballon valt mag het cadeau geven.

10. Eindig met een rustmoment
Een goed rustmoment is een filmpje of even voorlezen. Hierna lever je ze allemaal weer gezellig bij hun ouders af! 
Het voordeel van zelf wegbrengen is dat je de eindtijd zelf in de hand houdt, maar het voordeel van laten ophalen is natuurlijk dat je de deur niet meer uithoeft!


P.s. Maak een leuke én duidelijke uitnodiging. Vermeld het adres, telefoonnummer, tijdstippen, of je de kinderen direct uit school meeneemt, of ze thuis worden gebracht en of het inclusief (avond)eten is! Geef ook even aan als er speciale kleding meegenomen moet worden. En... veel ouders vinden een cadeau-tip erg handig!