Vlinders spotten bij Vlindertuin De Kas

1 juli 2017
Het fladdert hier! In Vlindertuin De Kas in Zutphen wonen gemiddeld 250 vlinders in allerlei soorten, kleuren en maten! Heb je net als wij, kids die van natuur houden, dan is deze indoor vlindertuin echt een bezoekje waard!
Eerlijk is eerlijk, het was even wennen! Het gefladder van de vlinders én het formaat. Maar na een paar minuutjes op een muurtje rustig toekijken, begonnen we ze erg leuk te vinden. Hoe bijzonder: de kleuren, de prachtige tekening op de vleugels en de manier waarop ze "drinken" uit de bloemen. Wij kregen bij binnenkomst een kaart mee met een aantal vlinders die te vinden zijn in de tuin. Erg leuk, zo wordt vlinders kijken, vlinders spotten! Ook leuk om in het echt het verpoppen van de rups naar vlinder te zien. De Vlindertuin heeft een speciale glazen kast waarin de poppen hangen en laten wij nou net de mazzel hebben om een vlinder "geboren" zien worden!



Wij zijn ongeveer een uurtje binnengeweest. En buiten is ook nog van alles te doen. Wij hebben fijn rondgestruind door de tuinen van het complex. De natuur mag hier z'n gangetje gaan en er ontstaan zo allerlei spannende paadjes voor kinderen. Vanwege het slechte weer hadden onze kinderen de laarzen aan en dat kwam erg goed uit! In de tuin staat namelijk een waterpomp, met een lekkere modderpoel ervoor. Dat werd dus waterpompen, door het water, klimmen én weer terug! 



Je vindt hier ook nog een grote pluktuin waar je zelf een prachtige bos bloemen kunt plukken voor maar € 5,-! De keuze is reuze!



Vlindertuin De Kas, stel je er geen vlindertuin van het formaat dierentuin bij voor. Deze vlindertuin heeft een heel bescheiden formaat, maar dat maakt 'm misschien juist wel zo leuk! Wij tippen hem als variant op een kinderboerderij voor de kleintjes, of voor de wat grotere kids die echt van natuur houden en meer willen ontdekken! Het adres en de openingstijden van Vlindertuin De Kas in Zutphen vind je hier!