Week van het Geld!

31 maart 2017
Wat een goed initiatief, de Week van het Geld! Het doel van deze week is het leren omgaan met geld door basisschoolleerlingen. Op de website van de Week van het Geld vind je allerlei leuke documenten en doe-dingen om wijzer te worden met geld. En nog leuker: gastdocenten toeren langs allerlei basisscholen om samen met leerlingen een spel of quiz te spelen!
Yeah! De sappige maonen hebben de Cash Quiz gewonnen!

Kidsproof schoof aan bij een gastles op Basisschool De Regenboog in Apeldoorn waar door twee bankmedewerkers een gastles werd gegeven aan groep 7C. Deze klas ging de competitie met elkaar aan tijdens de Cash Quiz! Even een onderverdeling in groepjes, een naam verzinnen voor je eigen groepje en gaan met die banaan! De quizmasters zijn de gastdocenten en de juf wordt geclaimd in een groepje slimme meiden!

En daar komen de vragen! Niet alleen leuk en leerzaam voor de kids, maar ook zeker voor deze Kidsproof Reporter! Want wat is nou eigenlijk slimmer? Een telefoonabonnement afsluiten voor een jaar of voor twee jaar? En waarom word je eigenlijk verleid om voor twee jaar een abonnement af te sluiten? Nou, deze kids weten dit haarfijn uit te leggen!

En wat kost een hond als huisdier! Superlief en leuk zo’n hond, maar wat vindt het huishoudpotje eigenlijk van zo’n huisdier? Hoeveel kost een hond gemiddeld per jaar? De antwoorden variëren van 100,- tot 1.700,-! En het werkelijke antwoord is gemiddeld 760,- per jaar en ondertussen wordt ook nog even uitgelegd wat hondenbelasting is! Echt kinderen, het bestaat!

En dan de vraag die gaat zorgen voor onderhandelende kinderen dit weekend! Hoeveel zakgeld krijgt een kind tussen de 10 en 15 jaar gemiddeld? Dat is 5,- per week! Er gaat een massaal wooooh rond in het klaslokaal! Dat zien deze kids ook wel zitten! Enerzijds voel ik nu wat medelijden met de ouders die dit weekend geconfronteerd worden met deze feiten. Maar anderzijds… de kids hebben nu ook geleerd wat sparen en investeren is! Dus wellicht is er best iets leuks aan te koppelen!

Na anderhalf uur de quiz gespeeld te hebben, is het tijd voor de einduitslag! Een groep van vier jongens die zichzelf “de sappige maonen” noemt, een naam die ze zelf trouwens niet kunnen verklaren, wint de quiz en de eeuwige roem!

Ga naar de site van Week van het geld om alle handige documenten voor de kids te bekijken!