CODA bibliotheek, de oplossing bij regen en peuterpubertijd

10 november 2017
Al geruime tijd volgen wij Babet Voorkamp op allerlei sociale media en we zijn fan van haar humor! Lekker rauw, maar ook vooral zo herkenbaar! Toen ze meldde bij Kidsproof dat ze fan is van de CODA Bibliotheek grepen wij onze kans en vroegen haar om een blog te schrijven! Hierbij! Feest der herkenning!
Regen en peuterpuberteit: De bibliotheek van CODA is dé oplossing

Mijn dochter, Amélie, is zo’n jongensmeisje, je kent ze vast; op de foto UBER-schattig, maar ondertussen… Schreeuwen, duwen, klimmen, Picasso op de muren met Edding én op mijn originele delfsblauwe vaas die van mijn oma is geweest. Ze doet zeg maar van alles wat niet mag vooral, althans, niet van mij. En nee, nee, nee, nee, alles is nee. Van mij mag deze tijd overgeslagen worden. Oh nee, want ik geniet er ook echt MEGA van. Ze lijkt op me, maar met een fantastisch mooi eigen karakter, met een goed hart (dat heb ik ook wel hoor), en een heule grote mond (geen idee van wie ze die heeft).

Ik zal je verklappen dat er dus echt, echt, ECHT manieren zijn om die kleine lieve meisjes en jongetjes te vermaken op een regenachtige dag. Kijk maar eens op één van de online kanalen van Kidsproof. Ze zitten door heel Nederland volgens mij, maar ‘mijn district’ is Apeldoorn-Deventer. Zo kwam ik op een regenachtige dinsdagochtend via hen terecht bij de bieb van Apeldoorn, in CODA. Nu ben ik er met regelmaat te vinden. Wel altijd te laat voor het inleveren van de boeken, maar ach, het abonnement voor Amélie is gratis tot haar 18e verjaardag, dus die boete iedere keer, betaal ik met liefde. Compenseert ook met mijn schuldgevoel, omdat ik mijn druktemaker meeneem naar de tunnels en de glijbaan (ja, je leest het goed! TUNNELS en GLIJBAAN!!!!!) die ze daar hebben. Kan ik lekker even een mamablad lezen die ze speciaal voor mij en andere mama’s hebben klaargelegd.

Er zijn wel wat nadelen. Ja, fair als ik ben, ik moet ze toch noemen. Als het regent ben je geneigd de auto te pakken om je kids op veilige afstand van je huis te brengen, ook om het een beetje gezellig voor jezelf te houden, aangezien ze dan geen fysieke schade aan kunnen richten omdat ze nu eenmaal lekker strak vastzitten in de autostoel. Die auto moet geparkeerd worden, op zich lukt mij dat als vrouw zijnde prima, maar het CODA ligt in het centrum en daar moet je betalen. Zoals ik al zei, het abonnement is gratis en ze hebben TUNNELS en een GLIJBAAN, dus is het daadwerkelijk een nadeel? Niet echt he?

Een ander ‘nadeel’ is dat mijn kind nooit meer weg wil, niet zonder slag of stoot. Janken, krijsen, brullen. Ik zweer de bieb, DIE bieb, af. Ik ben er HE-LE-MAAL klaar mee! Drie/vier weken later sta ik er dinsdagochtend om 10.00 uur weer, omdat het twee uur lang (!) toch het allerleukste is wat ik mijn peuterpuber, mijn lieve Amélie, kan bieden. Want, man, wat geniet ik van haar, die driftbuien horen er nu eenmaal bij, net als de boete voor het te laat inleveren van de boeken en parkeergeld dat ik moet betalen.

Babet Voorkamp is mama van Amélie en heeft een evenementenbureau BabetEvents.