Ontbijten en spelen

25 juni 2021
Niet uit dineren, maar een keer uit ontbijten. Dat kun je prima doen bij de Proeftuin in Intratuin Duiven. Gezellig, lekker eten voor een zacht prijsje en spelen. Kidsproofblogger Nicoline en haar gezin gingen je voor! Lees hun ervaringen!
Ontbijten en spelen bij Intratuin Duiven
Ons kroost is altijd vroeg wakker. Gek genoeg in het weekend nog vroeger dan doordeweeks (hoe zit dat eigenlijk?!). Vaak maken ze zelf al een boterham of pakken ze melk met cruesli of iets dergelijks, maar deze zondag niet want we gingen uit ontbijten waar je ook kunt spelen. Wat een feest! Aankleden ging ineens heel snel en beiden stonden nog eerder bij de deur dan wij als ouders. Klokslag 8.30u zaten we in de auto op weg naar Intratuin Duiven want we wilden natuurlijk niks missen. Om 9u ging het buffet open en daar wilden we bij zijn ofwel de eersten zijn in de speeltuin.

Ontbijtbuffet

In een prachtig aangeklede zaal vol bloemen, planten en mooie zitjes en een heus klimparadijs kom je even ogen en oren tekort. De kids moesten we tegenhouden niet direct de speeltuin in te rennen maar eerst langs het buffet te gaan. Eerst bestellen, dan spelen. Dat bestellen ging snel, want er is een standaard assortiment langs het buffet en genoeg medewerkers die helpen.Voor 5,45 euro krijg je een compleet en lekker ontbijtje bestaande uit een croissant, twee bolletjes (zacht of hard), een gekookt eitje, vleeswaren en zoetigheid, eiersalade of roomkaas, verse jus en koffie (zelfs keuze hierin voor cappuccino of latte). Met onze kleine eters konden we makkelijk met 2 ontbijtjes af. Een dienblad vol lekkers!Proeftuin

Een tafeltje was zo gekozen in de Proeftuin van Intratuin Duiven want er was genoeg plaats. Er komen zeker mensen op af maar zo zondagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur ruimte genoeg. Mooie kamers vol vazen, planten en leuke behangetjes. De kids kozen de sinaasappeltjes muur en een plek met een hoge tafel en hoge bankjes. Daar begon het leuke klimmen al. Een mooi beschut plekje binnen maar vlakbij het buiten klimgedeelte met goed overzicht over het eet en speelgedeelte.Dit keer vanwege corona maatregelen een grote QR-code op de tafel waarmee je ook van de menu-kaart kunt bestellen. Een uitgebreid assortiment aan taartjes, belegde broodjes, soepen, koude en warme dranken en zelfs speciale kids menu’s. Als het ontbijtje niet iets voor je is, genoeg andere keuze dus. Toen het woord tosti ham-kaas werd genoemd, wilden onze kids niets anders dus hebben we de QR-code geprobeerd. Direct betaald via de bankierenapp en binnen paar minuten werden er twee lekkere tosti’s gebracht. Hoe leuk!Klimtuin

De klimtuin van Intratuin Duiven is echt een waar speelparadijs. Zowel buiten als binnen volop speelplezier. Trampolines, hoge bruggen en elastiekentorens voor de oudere, glijbaantjes en houten huisjes voor de kleintjes. Voor de allerkleinsten zelfs een apart afgesloten gedeelte. Terwijl wij lekker van de latte aan het genieten waren tussen de sinaasappels waren de kinderen volop aan het genieten van de speelattributen. En al dat speelplezier krijg je er dus gratis bij!Met de buikjes vol, energie alweer kwijtgeraakt en een mooie uiteten ervaring nog even langs de koopjeshoek van de intratuin en de ochtend was voor ons allemaal piccobello geslaagd. Zowel bij zonneschijn als regen een gezellig en vooral lekker uitje dus! En ook voor de niet zo vroege vogels een idee, want het ontbijt buffet staat van 9 tot 10.30u klaar. Eenmaal het eten op het dienblad en een plekje gevonden, kan het genieten natuurlijk langer duren. Eet smakelijk!

Kidsproofblogger Nicoline Kneepkens-Holleboom (38 jaar) is getrouwd met Bjorn, hebben 2 kinderen, Jasper (9 jaar) en Fleur (5 jaar) en wonen in Arnhem. Ze houden van leuke dingen doen samen met het gezin. Omdat ze doordeweeks allebei druk zijn met werk willen ze in het weekend minimaal 1 ding gezamenlijk doen. Mooie herinneringen maken en nieuwe dingen leren!